Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csak szerintem nincs joga...

Csak szerintem nincs joga ilyennek az önkormányzatnak?

Figyelt kérdés

A házunkat megakarja vásárolni az önkormányzat, mert sportcsarnokot szeretnének építeni, és pont mellénk, de nem elég a terület, idén megszeretnék még építeni.. viszont ugye kell a telkünk, hogy elég legyen a terület.

Egyik ismerősöm azt mondta, hogy ha nem tudunk megállapodni az önkormányzattal, hogyha nem fizetik ki azt az összeget amit kérünk, akkor eltulajdoníthatja a házat, felbecsülteti, és azt az összeget utalják át, és mehetünk innen el..

Ezen gondolkodtam.. van joguk azt tenni, hogy eltulajdonítsák a házat, és felbecsültessék, megkapjuk azt a pénzt, és kilakoltatnak a beleegyezésünk nélkül? Mert szerintem nem, ez hülyeség lehet...

Mert ha mi nem adjuk el a házat hogy legyen elég telkük, akkor vissza kell fizesse az önkormányzat a kapott támogatást hogy ha nem építik meg a csarnokot, nem arra fordítják a pénzt amire kapták.

Képviselő meg azt mondta hogy mi szabjuk meg, hogy mennyiért adjuk el a házat, ha elfogadja az önkormányzat akkor meg van az üzlet, ha nem és emiatt nem tudják megépíteni, akkor vissza kell fizessék a támogatást.

2015. jan. 28. 22:02
 1/3 A kérdező kommentje:
*Ilyenhez
2015. jan. 28. 22:03
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Kisajátításnak nevezik azt, amikor közcélból megszerzik az ingatlan tulajdonjogát, szóval igen, van hozzá joguk. Egy ilyen művelettel persze sokat kaszálhat az eladó, mert piaci ár fölött tudja eladni az ingatlanát, az önkormányzat/állam pedig a más fa*zával könnyű verni a csalánt elv alapján gond nélkül kiperkálja a magas összeget.
2015. jan. 28. 22:28
 3/3 A kérdező kommentje:
Akkor most már ezt is tudom. Kiváncsi leszek hogy mit hoznak ki belőle...
2015. jan. 28. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!