Ha egy betörönek mondjuk betöröm a fejét, akkor az bűncselekmény?
talán még azért is megbüntetnek ha megbotlik, vagy megsérül a birtokodon. és valóban minden külső segítség nélkül.
meg ha megakadélyozod a rablásban, meggátolod hogy elmenjen, ezzel még a személyes szabadságágában is korlátozod.
mig várjrátok a rendőrséget, nehogy megkínáld kávéval, mert miattad kap inkfartust. azt is rádverik.
szomorú de ez a helyzet.
Ha a betörőt megfogod, nem személyes szabadság megsértése, minden állampolgár visszatarthatja a rendőrök kiérkezéséig. egyébként jól gyomorszájon kell rúgni/ütni, ott nem igazán látszik :)
De ha összevered akkor tényleg te leszel a hibás egy jó kis testi sértésben
olvasgasd a válaszokat! sztem választ kapsz a kérdésedre
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__64916..
A magyarországi rendszer szerint neked semmihez sincs jogod, csak a bűnözőknek vannak jogai. (Ennek oka: bűnözők alkották a jogrendszert.) Ha bántalmazod, akkor téged fognak büntetni, főleg ha kisebbségi a betörő.
Mit tehetsz? Akadsz fel magad, átadva helyedet a "kiválasztott fajnak", vagy költözz el egy nacionalista országba, vagy kuruc.info!
Tök mindegy miylen a jogszabály, így is úgyis az fog kijönni, hogy te szopsz.
Én írtam hogy kinyírnám a betörőt. Legalább akkor szopjon más is.
Azt csinálhatsz a betörővel, amit akarsz, ha ki van írva a kapuajtóra, hogy mik lesznek a következményei. Ha azonban nem jelzed előre, akkor te vagy a hibás.
Tehát pl. ha jön a betörő, a kutyád megharapja, de nincs kiírva, hogy harapós a kutya, akkor te vagy a hibás, mert nem írtad ki.
Ez egy ilyen ország.
Texasban, aki az engedélyed nélkül a földedre lép, lelőheted a p_csába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!