A lakásunk 50 százaléka az enyém a másik fele Édesanyámé. Az élettársa munkanélküli én egyetemista vagyok de van saját keresetem. Ilyen esetben én kirakhatom az élettársat a házból?
beköltöztetsz egy cigány családot és ha mindenki távozik kifizeted őket és elmennek és beköltözöl te egyedül
hoznak kecskét magukkal, ha kell
#19 Nem így működik a dolog. Lakcímfixálási eljárást lehet indítani, de bárhogyan is bizonyítja (pl megkérdezik az anyát), hogy ott lakik, akkor semmit se ér a dolog, és az eljárás illetéke feleslegesen lett elköltve. Viszont így valószínűleg hivatalosan is oda lesz bejelentve. Mégha törölnék is a lakcímnyilvántartásból, az még nem jogosít senkit se, hogy ki lehessen rakni onnan, ehhez lakcímkiürítési eljárást lehet indítani a helyi bíróságon. (mellesleg lakáskiürítési moratórium van a téli hónapokban)
Lényeg az, hogy míg a másik tulajdonos engedi, hogy ott lakjon, addig semmit se tehetsz.
Amúgy elvileg bárkit beköltöztethetsz te is, de ezt nem teheted visszaélésszerűen (joggal való visszaélés).
Amúgy az 50%-ról jut eszembe, nincs véletlenül anyukádnak özvegyi haszonélvezete is a te részedre? Így teljes mértékben ő döntene ki lakhatna ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!