Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudok tenni a kizsákmányol...

Mit tudok tenni a kizsákmányoló, éh bérért dolgoztató munkaadóimmal?

Figyelt kérdés

Személy és vagyonőrként dolgozok jelenleg. Előtte 6-7 munkahelyen megfordultam különböző beosztásokban. Nem tudok megemlíteni egy céget sem, mely a törvények szerint előírt minimális járandóságomat hiánytalanul kifizette volna.

Jelenleg 400Ft-os órabérem van, azon kívül semmi. Papíron minden rendben. Szeretnék tenni az ügyben, mert elegem van, hogy hülyének nézik az embert. Kihez tudok fordulni, ki tud érdemi intézkedést tenni az ügyben?

2015. jan. 12. 17:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi van a munkaszerződésedben? Mi az ami járna a szerződés szerint de nem kapod meg?
2015. jan. 12. 17:51
 2/4 A kérdező kommentje:

Most mennem kell dolgozni, reggel kifejtem bővebben.

Röviden: Szerződés szerint 168 órára járni 122 ezer, helyette kicsivel kapok többet 100 ezernél, de dolgozok 270 órát/hónap.

2015. jan. 12. 18:04
 3/4 A kérdező kommentje:

Pár hónapja dolgozok a jelenlegi munkahelyemen. Nincs szabadság, fizetett szabadság, pótlék, táppénz, semmi! Ünnepnap is 400Ft-ot kapok óránként, semmi juttatás, még utazási költségtérítés, étkezési utalvány sincs.

Csalódás nem ért, mert akárhol dolgoztam ebben a szakmában, mindenhol ugyan így fizettek. Hol tudok bejelentést tenni, hogy a cég nem fizet ki rendesen? Hány tanút kell összeszednem, hogy foglalkozzanak az ügyemmel? Van értelme?

2015. jan. 13. 09:12
 4/4 anonim ***** válasza:
munkaügyi felügyeletnél jelentheted be.
2015. jan. 13. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!