Vajon ilyen esetben (megyei matrica) mikor kaphatom vissza a pénzem?
Én őrült mostanában baromira nem értem/érek rá arra, hogy híreket olvassak, hallgassak, tájékozódjak valahonnan.
Így pár napja este, ahogy hazaestem a 8 óra helyetti 12 órás műszakomból, felmentem a netre, hogy megvegyem a megyei matricám.
A rendje módja szerint elkezdtem kitölteni az adataim, majd eljutottam a fizetési felületre.
Szépen kitöltöttem ott is mindent, le is vonta a pénzt a kártyámról az OTP azonnal, majd vissza irányított a rendszer a pályamatrica oldalra.
Valahogy éreztem már az elején, hogy nem kellene itt megvásárolnom.. be is nyelte a pénzem, mert hibaüzenetet írt ki a rendszer. Tehát a vásárlásom nem teljesült, attól függetlenül, hogy tőlem azért levonták a pénz.
Felhívtam éppen, hogy nem kedves hangulatomban őket, ahol egy igen kedves hölggyel beszéltem, aki közölte: "Írjon e-mailt és majd visszakapja a pénzét".
Ezzel ő le is zárta a témát.
Csináltam mindenről képet (kivéve az OTP-s pénz levonást, mert az az OTP netes fiókomban nem jelent meg, csak előjegyzett levonásban. Így személyesen kell elmennem a bankban, hogy kapjak róla egy hivatalos papírt.
Szóval, megírtam az e-mail-t, csatoltam mindent, majd kaptam pár perc múlva egy automatikus választ, hogy vették az e-mailem, majd válaszolnak, ha eljutnak hozzám a megnövekedett kapcsolatfelvétel miatt..
Kérdésem az lenne, hogy törvényileg (már ha van ilyenre törvény) mennyi időn belül kellene visszautalniuk az 5 ezer forintom?!
Illetve, hivatalosnak számít az e-mail-es megkeresés, melyre ők reagáltak (igaz automatikus válasszal)?
Vagy küldjek egy ajánlott, tértivevényes levelet a "biztonság kedvéjért", amivel gondolom így se, úgy se fognak foglalkozni?
Én hívtam a bankot az eset után azonnal már kétszer is, de nem zárolták a pénzt és vissza se vonták.
Azt mondták, hogy ez nem lehetséges.
Illetve automatikusan 15 napig zárolva van a számlámon a pénz, amíg a másik fél le nem emeli.
Béci:
Sms-ben azonnal megjelent, hogy levonták a pénzt. Az OTP felületén meg zárolásnak van még mindig kiírva.
Az OTP meg közölte, hogy nem vonathatom vissza, ez nem lehetséges.
Most jött levél tőlük:
Kedves Ügyfelünk!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni azon kedves ügyfeleinket, akik 2015. január 1. 0:00 óra és 2015. január 10. 15:00 óra között az ematrica.autopalya.hu oldalon e-matricát vásároltak de nem kapták meg a jogosultságot tartalmazó e-mailt viszont bankszámlájukról levonásra került a vásárlás ellenértéke, hogy további tennivalójuk nincs, közlekedhetnek az általuk megvásárolt jogosultság érvényességi időtartamának megfelelően (országos jogosultság vásárlása esetén a teljes díjköteles hálózaton, megyei éves jogosultság vásárlása esetén a jogosultságnak megfelelő megye díjköteles hálózatán).
Társaságunk 2015. január 31-ig minden érintettnek megküldi e-mailben a jogosultság igazolását tartalmazó adatlapot. Amennyiben időközben máshol is vásárolt ugyanarra a rendszámra, ugyanolyan típusú jogosultságot, akkor sincs további teendője, a rendszerben történő automatikus adategyeztetést követően a vásárlás ellenértéke visszautalásra kerül.
Kérjük, amennyiben legkésőbb 2015. január 31-én éjfélig nem kapja meg a visszaigazoló e-mailt, jelezze azt Társaságunknak legkésőbb 2015. február 10-ig az ugyfel@nemzetiutdij.hu címen, a banki utalást igazoló dokumentum megküldésével.
A kellemetlenségért elnézését kérjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!