Hogyan kaphatom vissza az "Ivett" név fracia változatát, ami "Yvette"? Igazából már az "Yvett"-el is kiegyeznék.
Ivett név szerepel az anyakönyvi kivonatomban.Egy ideig szerepelt a név az eredeti formájában az anyakönyveztethető nevek közt így "Yvette", ill. "Yvett".Így tanultam leírni,az első személyi igazolványomban is így szerepel.Azóta is így írom.Viszont a belügyminisztérium szép lassan kijavítgatta az okmányaimban.Jelenleg egyáltalán nem szerepel "Y"-nal az utónevek közt egyik formában sem.ű
Baj, mert az aláírásom a kezemben van,és mióta megszüntették a nevet,gondokat okoz.
Szeretném tudni,mi a módja, hogy továbbra is úgy írhassam a nevem, ahogy megtanultam és hosszú évekig használhattam.
Nekem az anyám nevét írta el (sok éve) egy analfabéta belügyes.
Egy csomó pénz lenne kicseréltetni az okmányaimat.
Azt tudod hivatalosan használni, ami az anyakönyvi kivonatodban szerepel, mert az alapján állítják ki a hivatalos irataidat.
Ha Y-nal szeretnéd, akkor meg kéne változtatni, hiába csak egy betű az eltérés.
De ha nincs az anyakönyvezhető nevek között, akkor azt sem lehet.
Hogy jön ide Trianon?
Engem Kovács Klemanszónak hívnak, anyám VIX-el tisztítja a budit, de nehogy már engem okoljon valaki Trianonért!
Gratulálok neked ha ez a legnagyobb problémád! Ha magyarnak érzed magad,használd a magyar formátumot. Egyébként ha bemutatkozol akkor kihangsúlyozod minden alkalommal hogy nem i hanem y?
A fracia nálad egyenlő a franciával?
Sok nemesi család vajon miért írja a családnevét y-nal i helyett? (Nem is beszélve az olyan vadhajtásokról, mint Dessewffy (Dezsőfi).)
Ha Rákóczinak, Bocskainak jó volt i-vel...
Szia!
Hát én elhiszem,hogy nem lehet könnyű neked.Egyébként az,hogy érted,hogy a "belügyminisztérium szép lassan kijavítgatta az okmányimban". Ezt,hogy? Mondjuk mentél jogsit/személyit csináltatni,mondtad a neved,és mondtad,hogy y-nal írod.És ők meg i-vel írták?Azért szerintem kissé "sunyi" dolog,hogy y-nal íród,és közbe az összes hivatalos papírodon átírták.
Remélem sikerül "visszakapnod" a neved!
Sok siker és szép napot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!