Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A jogi hallgatók hogy tudják...

A jogi hallgatók hogy tudják megtanulni az anyagot?

Figyelt kérdés
Mármint minden egyes törvényt, pontról pontra.

2015. jan. 8. 20:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Én orvostanhallgató vagyok, és az egész anatómiát, biokémiát meg élettant meg kell tanulnom pontról pontra, engem is sajnáljon valaki! Jó jó, tudom, én vállalkoztam rá... :)
2015. jan. 8. 20:21
 2/11 anonim ***** válasza:
64%
Sehogy, ők módszertant, ügymenetet, jogi eszközöket tanulnak és nem törvényeket. A jogászok a vonatkozó törvényeket egyszerűen fellapozzák az egyes ügyeknél.
2015. jan. 8. 20:22
 3/11 A kérdező kommentje:

Első: Téged is sajnállak, sok sikert :)

Második: Valahol olyan választ kaptam, hogy a törvényváltozások menetét is be kell magolni

2015. jan. 8. 20:24
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem úgy, hogy leülnek és órákon át magolnak.
2015. jan. 8. 20:26
 5/11 anonim ***** válasza:

"törvényváltozások menetét is be kell magolni"

Ez nyilvánvaló, de nem magukat a megváltozott törvényeket tanulják meg. Minden törvényt megtanulni fizikai képtelenség lenne.

2015. jan. 8. 20:32
 6/11 anonim ***** válasza:
89%

Jó akkor most leírom. A jogászok azt a pár leglényegsebb, leggyakrabban használt törvényt magolják be, amelyek az esetek 95%-ban előfordúlnak. A TV filmekben is szinte csak azt az egyet láttad, amikor lecsukják a tettest és mondják, hogy joga van bla bla bla vagy kirendel az állam egy védőügyvédet

Az egyes ügyekben a tárgyalásokra hosszú órákon át készűlnek előző ügyekből és a törvénykönyv paragrafusaikból valamint azok értelmezéséből. A jogász abban tér el egy átlagembertől, hogy jól csúri a szót és csavarja a tőrténetet

2015. jan. 8. 20:39
 7/11 anonim ***** válasza:
76%

a jogszabályok változnak, basicly tudják az anyagot a többit annyiban hogy tudják hol kell keresni. összefüggéseket, jogi gondolkodást sarkosan "jogászkodást" sajátítják el. a sok magolás egyszerűen egy tréning hogy később is jól fogjon az agyuk nameg ha sokat tanulnak van miből felejteni és legközelebb kevesebbet kell ismételni.

első te tipikus orvostanhallgató vagy és tipikus orvos lesz belőled:-) mikor én kötetlen kertipartin olyan laza dolgokról beszélgetek mint pl a frizurák, nos ott is előfordul hogy ha esetleg van jelen orvos akkor így vagy úgy de a tudtunkra adja hogy neki mi a szakmája:"hát igen ezek a mai sérók!!!!múltkor a kórházba is egy olyan hajkoronával állított be valaki -ja mert amúgy orvos vagyok ha nem mondtam volna-hogy csak úgy néztem..."

2015. jan. 8. 21:38
 8/11 anonim ***** válasza:
#1 én meg állatorvostan hallgató vagyok és nekem is ugyanezeket kell tanulni most engem is sajnáljatok xD
2015. jan. 8. 21:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Én meg építész hallgató vagyok :D

Nálunk pl szakmában eleve esélytelen mindent tudni, nem tudsz egyszerre megtanulni ipari épületet, családi házat, meg atombunkert tervezni. Az elveket kell tudni, meg a szabályokat, és hogy azokat honnan keresheted ki.

Na meg az életben megvannak mindig az adott feladatkörök, amiben mozogsz, és gondolom egy jogász is az adott feladatra készül fel mindig.

2015. jan. 8. 23:27
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Először is ' joghallgató'. Másodszor: valamikor tematikus volt az oktatás. Előbb az alapok és az általános rész, jogtörténet, római jog, szociológia, statisztika stb. Kb 2 évig- aki itt nem ment át, nem tudta a lexikalis tudást( sokkal inkább könyvek, mint a hatályos jog) ' beemelni', azt kirúgták. Mivel a felvételi magyar és töri volt, aki erre a pályára készült, általában vette az akadályt- met eddig hasonló volt. 3. Évtől jött a különös rész, de max 20 -60 oldal egy jogszabály egy szemeszterre, aztán jött a szigorlat-ott már több szemeszter anyagát kellett együtt tudni, majd az államvizsga, ahol több tantárgyat egyszerre. A 'mezei jogász' kb a 70%-át tanulta meg mindennek. Aki viszont szakvizsgát tett(2,majd)3 év gyakorlat után, ennek kb. A tizszeresét kellett, hogy tudja, és háromszor három vizsgacsoportban- egyszerre. Ez 20 éve volt, és kb 600 jogász végzet egy évben, annak kb fele tett szakvizsgát. Ma kb 25000 joghallgató végez egy évben, credit rendszerrel akár dupla annyi idő, kb 8 év alatt, előbb tanulhatja a 'tetőt' pl. Polgári jog különös rész- mint az alapokat jelentő római jogot, és ha végez , van protekcioja 500 ezret fog keresni(kb 5%), a maradékot talán felveszik benzinkutasnak. Aki ' magolással' akar pl államvizsgáznii, felejtse el. Addigra érteni kell a jogit. Szakvizsga után meg alkalmazni tudni. Ki milyen pályára lép- azon belül. És komoly a verseny. Akartok még felvételizni?😁
2015. jan. 9. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!