A marihuána legalizálása magyarországon?
Amiatt van, mert az SZDSZ volt az egyedüli párt, ami a legalizálás mellett kampányolt, de a 2010-es választásokra (megjegyzem jogosan) mindenkinek a töke tele lett az MSZP-SZDSZ kormányból és irracionális módon mindent amit javasoltak (fű legalizálása, melegházasság) rossznak gondolnak.
Én Fideszes vagyok, egyes dolgokban a Jobbikot és a Munkáspártot is támogatom, de ez nem azt jelenti, hogy Orbánnal kelek és fekszek és mindennel egyetértek.
Nem értek egyet pl. a vasárnapi zárvatartással, a dohánybolttal, a marijuána és a melegházasság illegálisan tartásával.
Nem hiszem, hogy attól leszünk jobb társadalom, hogy vasárnap zárva vannak a boltok, úgy hogy az ország talán 1%-a dekkol a templomban hetente, hogy nem engedélyezik a melegházasságokat, pedig minden civilizált országban lassan legális lesz, Magyarország pedig mindig a tolerancia bajnoka volt, olyan civil jogokban elmaradott országokhoz képest, mint Szlovákia vagy Románia (gondoljunk pl. a Kádár-rendszerrre, ami egyik első országként a világon 1961-ben legalizálta a homoszexuális szexet).
Nem attól leszünk erkölcsös társadalom, hogy bűnözőkként kezeljük a fűfogyasztókat. Spanyolország pl. sokkal vallásosabb, konzervatívabb ország nálunk, ott tényleg mindig tömve vannak a templomok és nagyon fontos a család, rokonság, a mi individualistább társadalmunkkal szemben, mégis minden felnőtt tarthat otthon szabad használatra 1 tő cannabist, egyes emberi jogok a majmoknak is meg vannak adva, a meleg/leszbikus jogok pedig az egyik leghaladóbbak ott a világon. Észre kéne már vennie a magyar jobbosoknak, hogy nem csak úgy lehet megőrizni kultúránk értékeit, hogy diszkriminálunk putyinista módon társadalmi rétegeket. Ráadásul a magyar kultúra része az erős tolerancia és elfogadás, már a középkorba is ilyenek voltunk, a Kádár alatt is hasonló politika vezetett a gulyáskommunizmus relatíve jólétéhez, most is ha akkora magyarok vagyunk, tisztelnünk kéne őseink értékeit, a toleranciát és a befogadást.
Szerintem nem kellene túlbonyolítani ezt a dolgot.
Aki inni akar rúgjon be, aki szívni akar tépjen be.
Akinek meg komolyabb céljai vannak, az maradjon józan.
Az mindenesetre elgondolkoztató, hogy dizájner drogokkal kvázi legálisan lehet kísérletezni, míg fűvel csak illegálisan. Bár mindkettő káros, az előbbi zsákbamacska, míg az utóbbi (köz)ismert és kipróbált dolog.
22:35
Nagyon széleslátókörűnek tűnsz, aki abszolút két lábbal áll a földön a hozzászólásod alapján. De akkor hogyhogy fideszes vagy??? Gondold ezt át szerintem:D
"drogos gyökér"
Te fogyasztasz alkoholt? Mert akkor drogosabb gyökér vagy mint az aki marihuánát fogyaszt hidd el.
"Nagyon széleslátókörűnek tűnsz, aki abszolút két lábbal áll a földön a hozzászólásod alapján. De akkor hogyhogy fideszes vagy??? Gondold ezt át szerintem:D"
Úgy, hogy a többi pártnak nincs szerintem épkézláb gazdaságpolitikája, ami fejleszthetné az országot. Az MSZP-SZDSZ alatt látjuk mi történt, LMP meg a hasonló kispártok össze-vissza beszélnek, amióta Fidesz van, azonban azt látom, hogy egyre kevésbé lerobbant az ország, jobban van szervezve a közigazgatás, és az olyan ismerőseim, akik hajlandóak dolgozni és tanulni, hogy javítsanak az életükön, azaz a Kádár-rendszer alatt betanult ?betanított? életstílus helyett Németországról, Japánról, Koreáról vesznek példát, valóban tudnak jobb körülményeket teremteni maguknak.
Politikusok közül Deng Xiaoping a példaképem, aki egyszer azt mondta: "Mindegy, hogy a macska fekete vagy fehér, amíg megfogja az egeret."
Így vagyok a Fidesszel is. Mindegy, hogy társadalmilag ilyen konzervatív, erölteti a kereszténységet és stadionokat épít, ha mellette azt látom, hogy fejlődik és épül az ország, a valóban dolgozó emberek egyre jobban élhetnek.
"ha mellette azt látom, hogy fejlődik és épül az ország"
Bár látnám és is... lehet, erre valók a drogok? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!