Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tanuként beidéztek a rendőrség...

Tanuként beidéztek a rendőrségre. Ott kiderült, hogy egy 3 (! ) éve kapott e-mail ügyben hívtak be. Ezt hogy?

Figyelt kérdés

Fel sem tűnt, hosszas kutakodás után a SPAM mappában találtam meg, észre sem vettem. Csak az a bökkenő, hogy ez egy nem is a rendes nevemet tartalmazó gmail-es cím, konkrétan a netrádiómé, amit 5 évig toltam és mivel nagyon nem fizettem jogdíjat, kicsit ideges lettem. A Google kiadta az IP-met, vagy hogy találtak meg???

Amúgy ez egy csalás sorozat volt, aminek több ezren bedőltek és most kapták el őket.

2015. jan. 6. 08:00
 1/6 anonim ***** válasza:
A Gmail 30 napig őrzi meg a SPAM leveleket, azután törli. Te hogy találtad meg 3 év után?
2015. jan. 6. 08:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem igazán érthető ez az egész. A netrádiót, jogdíjat értem, de milyen csalássorozat volt? Hogy jön ide a rádiós gmail címed?

Nem igazán szokta kiadni a gmail az IP-ket, csak ritka esetekben. Valahonnan máshonnan szerezte meg a rendőrség, pl. a netrádiódat milyen szerveren csináltad?

Vagy hogy ide a csalássorozat és miben csaltak és kik?

2015. jan. 6. 08:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Hogy küldj x ezer forintot, és találunk neked munkát. Ennyi a lényeg! És a netrádiót egy magyar szerveren csináltam, amiért fizettem is. De nem érte meg, ezért hagytam a fenébe.
2015. jan. 6. 09:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Első: kereséssel. Akkor lehet nem abban a mappában volt, de átsiklottam anno felette, és nem kicsit lepődtem meg, hogy most ezzel mit akarnak. Bent a rendőrségen azt mondták, hogy kb 600 károsult van.
2015. jan. 6. 10:00
 5/6 anonim ***** válasza:
szóval a netrádióban, ami a tied volt hirdetést olvastál be és a pénzt küldözgették a hirdetés kapcsán, de nem lett teljesítve az ajánlat
2015. jan. 6. 12:51
 6/6 anonim ***** válasza:
nyilván kiderítették, hogy te nem csak egyszerűen beolvastad a hirdetést, hanem a csalókkal egy brigádot alkottok, erre a bizonyíték a mail
2015. jan. 6. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!