Egy roma milyen jogvédőkhöz fordulhat, ha rablás miatt bezárták?
Az előbb volt egy kérdés. Valószínűleg egy roma volt, akinek családját valószinüleg erőszakos rablás miatt őrizetbe vették.
Segítséget kért, nem tudom mi ebben a baj. Én is roma vagyok ezért írom ki neki, hogy segítsek kulturált körülmények között.
Egyébként ha arra hivatkozol, hogy romák vagytok és ezért csukták be őket akkor elintézik, hogy kijöjjenek.
Csak vigyázzanak, hogy megint ne raboljanak még megy az ügy.
Ha nem követte el a bűncselekményt, akkor nincs mitől félnie, mert nem tudják bizonyítani se...
Ha ő követte el, akkor meg nem felmentő körülmény hogy cigány-e vagy nem.
Hogyha az illető erőszakos rablást követett el, akkor bezárják.
Így megy ez.
Majd kérnek fel ügyvédet, ha nincs rá pénzük, akkor az állam kijelöl egyet.
Időst bántalmaztak - nem számít
fiatalt bántalmaztak - nem számít
erőszakkal elvettek valakitől valamit? - az sem számít.
Erre szakosodtak, hogy kifejezetten az ilyen bűnözőknek adjanak még egy esélyt egy újabb bűncselekményre.
Csak akkor nem értem, miért vannak olyan sokan felháborodva, hogy a romák milyen bűncselekményeket követnek el.
Az etnikai hovatartozásod nem mentesít a bűncselekmények elkövetésekor, cigánynak ugyanúgy tilos embereket kirabolnia, mint egy fehérnek vagy bantunak.
A jogvédők alapvetően nem a bűnözők kiszabadítására vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!