Joga van a volt barátnőmnek visszakérni az ajándékát?
most már nem is csodálkozom, hogy ezt a kis "jellembajnokot" megcsalta.
nem vagy egy kemény legény...
Miért is? Minek költött rám, ha ekkora "jellembajnok" vagyok?
S még mindig, mi köze ennek a jogi kérdéshez?
Akkor maradjunk a jogi résznél.
" Az ajándékozó visszakövetelheti az ajándékot, vagy követelheti az ajándék helyébe lépett értéket akkor is, ha a szerződő felek számára a szerződéskötéskor ismert olyan feltevés, amelyre figyelemmel az ajándékozó az ajándékot adta, utóbb véglegesen meghiúsult, és e nélkül az ajándékozásra nem került volna sor. " - 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 6:237. § (3)
Úgy fogadtál el tőle 60-70 ezer forint értékű ajándékot, hogy előtte már eldöntötted szakítasz vele. Mindezt előre kitervelten. Minderről felvétel is van ("mert az édesanyám kamerázott szenteste") + ezeken az oldalakon kifejted mit tettél (ami a netre felkerül...)
Ez polgári peres ügy, nem büntetőjogi, úgyhogy a rendőrök nem foglalkoznak vele.
Ha beperel és kifogsz egy bírónőt, neked annyi. Fizetheted még a perköltséget is. (Férfi bíró esetén is fennáll, hogy arra a vallomásra miszerint "Megcsalt ez a nő, de mielőtt kirúgtam, előtte elfogadtam az ajándékait." - a csajnak ad igazat.)
Kérdés: Perel-e ekkora összeg miatt, vagy csak egyszerűen a következő pasijával, apjával, tesójával,valakivel levereti rajtad...
Az is lehet lenyeli a békát. Ki tudja? Lehet kibékültök. A mai világban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!