Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Joga van a volt barátnőmnek...

Joga van a volt barátnőmnek visszakérni az ajándékát?

Figyelt kérdés
"Karácsonyi ajándékként" szakítottam a barátnőmmel, mert megcsalt. Én elég értékes ajándékokat kaptam tőle, amiket most visszakövetelne, mert nála van a blokk. Nekem viszont videó felvételem van arról, hogy nekem ajándékozta, mert az édesanyám kamerázott szenteste.
2014. dec. 27. 17:37
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

most már nem is csodálkozom, hogy ezt a kis "jellembajnokot" megcsalta.

nem vagy egy kemény legény...

2014. dec. 28. 12:46
 22/25 A kérdező kommentje:

Miért is? Minek költött rám, ha ekkora "jellembajnok" vagyok?

S még mindig, mi köze ennek a jogi kérdéshez?

2014. dec. 28. 18:29
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Akkor maradjunk a jogi résznél.

" Az ajándékozó visszakövetelheti az ajándékot, vagy követelheti az ajándék helyébe lépett értéket akkor is, ha a szerződő felek számára a szerződéskötéskor ismert olyan feltevés, amelyre figyelemmel az ajándékozó az ajándékot adta, utóbb véglegesen meghiúsult, és e nélkül az ajándékozásra nem került volna sor. " - 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 6:237. § (3)

Úgy fogadtál el tőle 60-70 ezer forint értékű ajándékot, hogy előtte már eldöntötted szakítasz vele. Mindezt előre kitervelten. Minderről felvétel is van ("mert az édesanyám kamerázott szenteste") + ezeken az oldalakon kifejted mit tettél (ami a netre felkerül...)

Ez polgári peres ügy, nem büntetőjogi, úgyhogy a rendőrök nem foglalkoznak vele.

Ha beperel és kifogsz egy bírónőt, neked annyi. Fizetheted még a perköltséget is. (Férfi bíró esetén is fennáll, hogy arra a vallomásra miszerint "Megcsalt ez a nő, de mielőtt kirúgtam, előtte elfogadtam az ajándékait." - a csajnak ad igazat.)

Kérdés: Perel-e ekkora összeg miatt, vagy csak egyszerűen a következő pasijával, apjával, tesójával,valakivel levereti rajtad...

Az is lehet lenyeli a békát. Ki tudja? Lehet kibékültök. A mai világban...

2014. dec. 28. 19:50
 24/25 A kérdező kommentje:
Végül nem perelt, megúsztam.
2015. febr. 16. 13:40
 25/25 anonim ***** válasza:
Hála az égnek, már 2 hónapja nem tudtam aludni... :D
2015. febr. 16. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!