Tanúvallomás megtagadása? Ezt hogy?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom (de javítsatok ki,ha tévedek), ha valakit beidéznek tanúnak, az csak abban az esetben tagadhatja meg a tanúvallomást, ha azzal önmagát, vagy közeli hozzátartozóját vádolná meg. Szóval az ember nem köteles önmaga ellen vallani, ez eddig oké. És nyilván, ha valaki elkövetett valamit, tudja hogy bűnös, alapesetben majd hülye lesz be is ismerni. De hivatalosan hogy indokolja meg ilyenkor? A "nem akarok tanúskodni, mert azzal magam ellen vallanék" elég ostobán hangzik, nem? :D2014. dec. 23. 13:21
11/12 anonim válasza:
Visszatérve az utolsó kérdésedre, másra nincs lehetőség. Tehát azért mert nincs kedved vagy nem akarsz vallomást tenni, nem állhatsz el tőle. Ha így teszel tuti rendbírságot kapsz.
Az igazmondási kötelezettség itt érvényesül. Ha teljesen érdektelen tanú vagy, mindenben igazat kell mondanod.
12/12 yuyukas válasza:
Nalam az van hogy a baratom es a volt baratnoje szet mentek es most lesz a kovetkezo gyerek elhelyezesi per es azt mondta a baratom hogy a bíróság be hívott engem tanunak hogy mondjam el hogy hogy viselkedik a gyerekevel..es en nagyon nem akartam bele keveredni..de annyit veszekednek a volt nojevel es engem is bele kevernek..es mar elegem van..ami a lényeg a baratom azt mondta ha nem megyek el tanuskodni akkor a birosag meg buntet tobb 100ezer ft-tal ez igaz vagy csak azert mondtak hogy biztos el menjek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!