Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy szól a törvény gyerektart...

Hogy szól a törvény gyerektartási dijjal pontosan?

Figyelt kérdés
én ugy hallottam hogy nem kell fizetni, ha a novel nem volt hazassag, eljegyzes vagy egyutt élés. Ez igaz? Sot lehet nem is az övé a gyerek-egy csaladtagom miatt kérdem. Van meg 2 gyereke hazassagbol, ott fizeti. De ez a 3. Semmi kapcsolat, sot nem is biztos hogy az öve.
2014. dec. 16. 15:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Az anyuka bepereli apaság megállapítására. Ha megállapítást nyer, hogy övé a gyerek, akkor meg fognak állapítani egy bizonyos százalékot, vagy összeget tartásdíjként.
2014. dec. 16. 15:10
 2/16 anonim ***** válasza:

Rosszul hallottad. Ha te csináltad a gyereket, akkor a nő pert indíthat ellened, lesz DNS vizsgálat, és ha te vagy az apa, akkor küldik a csekket 18+n évig [n=1,2,...,6]

A perköltséget és a vizsgálat díját (többszázezer forint) a vesztes fél fizeti.

2014. dec. 16. 15:14
 3/16 A kérdező kommentje:
hat sajnos anyuka nem akar tesztet, o bizonygatja hogy apukaje, apukanak nincs penze a tesztre, szerintem meg nem is az ove a gyerek, nem is hasonlit ra, ordit rola. Engem azert zavar ez mert apuka anyukaja fizeti a gyereket a keveske nyugdijjabol...
2014. dec. 16. 15:16
 4/16 A kérdező kommentje:
ebbe a storyba anyuka a hunyo
2014. dec. 16. 15:18
 5/16 A kérdező kommentje:
marmint nem apukae a gyerek, hanem a nöé es valaki mase
2014. dec. 16. 15:20
 6/16 anonim ***** válasza:
Bemondásra aki fizet, az igen buta ember.
2014. dec. 16. 15:24
 7/16 Andizsuzsi ***** válasza:

"Semmi kapcsolat"

Valami azért csak volt, annyira buta ember nem lehet, hogy a semmire fizessen :)

Ha anyuka nem akar tesztet, akkor nem kell fizetni.

2014. dec. 16. 15:37
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs teszt, nem kell fizetni; ha bírósághoz fordul, akkor kötelezik a tesztre, ha az apa nem ismeri el az apaságot.
2014. dec. 16. 16:19
 9/16 A kérdező kommentje:
az a baj hogy sajnos nagyon naív az apuka anyja, gyerekmániás és szereti a gyerekeket, szóval nem értem az ő gondolkodásmódját sem.
2014. dec. 16. 16:27
 10/16 A kérdező kommentje:
elismeri az apaságot az apa (csak nem tudjuk hogy ő az apa-e mert teszt nincs és senki nem is akar..?) inkább az a baj hogy az apa anyja fizet egy olyan gyerekre aki lehet nem is a fiáé...igen, akkor az apa anyja egy lúzer...én meg nem tudom hogyan tegyem jobb belátásra az anyyját
2014. dec. 16. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!