HISZITEK-E TI IS/önök is, hogy a magyarországi közbiztonságot, kizárólag a BTK brutális megszigorítása oldaná meg?
Már többen foglalkoztak vele h a megoldás egy rehabilitáció lenne a börtönben, h utána ne még frusztráltabban jöjjenek onnan ki, és ott foltyatsák ahol abbahagyták. Csakhát aki ugy van szocializálódva, olyan környezetben nőtt fel, azt a mintát látta arra nem tudom mennyi esély van h egy pszichoterápia segítene. Sokan közülük gyenge képességűek is, nem tudom h képesek lennének e szakmát kitanulni, ha meg mégis sikerülne, akkor azt mondanák a bűnözésből jobban meg lehet élni. De engem nem a megélhetési bűnözők zavarnak, hanem a korrupt politikai, gazdasági bűnözők, akik az egész országot súlyosan meglopják. Jó ügyvéddel, sok pénzel, a törvényben rengeteg kiskapuval bármiből büntetlenül jönnek ki.
Nekik olyan büntetést találnék ki h életfogytiglan minimálbér+ közmunka, és lakjanak szar környéken, szar körülmények között.
Amugy nem hiszek a drasztikus büntetésekben. Azért mert nem az embert kell megsemmisíteni, hanem a bűnt, vagyis át kell programozni az embert, meg vezekeljen a rabságban! A börtön szűk hely, méltó büntetés nekik. Aki nem hiszi, próbálja meg otthon bezárni magát pár napra, pár négyzetméterre. a brutális büntetések, amugy sem humánusak, és aki kitalálja őket azt minősiti, vagyis egy szadista állatra utal. Nem testi, hanem lelki büntetés, kell, h szenvedjen.
Na meg az kell h jó legyen a bűnözők elfogása, és ne legyenek kiskapuk, az ügyvédek, ne tudják kimosni a szarból a gazfickót.
Mit gondoltok mekkora börtönt kéne építeni ha az országban, az összes csló korrupt állatot lecsuknák?
a lakosság hány %-a?
Nem, csak a felderítés hatékonyságának növelése, az eszközök modernizálása jelenthet valódi megoldást.
Mit ér a szigorú büntetés, ha nem kapják el vagy nem tudják rábizonyítani.
@21:31:"...engem nem a megélhetési bűnözők zavarnak, hanem a korrupt politikai, gazdasági bűnözők, akik az egész országot súlyosan meglopják."
Szinte tudtam, hogy a tetűhintások is rögtön beleböfögnek a topicba. Nem zavar a "megélhetési bűnözés"? Az áramlopás, a vízlopás, amitől teneked magasabb a közüzemi számlád? De nagylelkű vagy! Ha a te édesanyád lenne 70 éves, egyedül élne a kis házikójában, és egy éjjel rátörnének a szekrényében dugdosott 3000 Ft-jáért, kezét-lábát levágnák baltával, szemét kinyomnák és megerőszakolnák, megnézném akkor is ugyanígy gondolnál a "megélhetési bűnözőkre".
Megélhetési bűnöző nincs! Van tolvaj, aki kicsiben csinálja, és van tolvaj, aki nagyban. Továbbá vannak köztörvényesek, ide tartoznak az útonállók, a rablók és haramiák. Nem megélhetési bűnözők, még ha a rablást az anyagiakért is követik el. Mert nincs pénze lehet legálisan rabolni, mert Huncut Gábor kitalálta ezt a fogalmat? Én is csóró vagyok, mindjárt megyek, leütök egy-két embert az utcán, aztán majd arra hivatkozok, hogy muszáj voltam, mert éhen halna a család.
Vajon elfogadnák védekezésnek? És ha véletlenül te lennél az ismeretlen áldozatom? Akkor is elnéznéd a "megélhetési bűnözést"? Ugyan már, kaftános!
22:12 vagyok. Mit és a felderítés hatékonyságának növelése nekem, ha esetleg már nem élek, mert nem lehetett fegyverem, mikor épp agyon akartak verni? Holtomban már nagyon tudok örülni az elkövető elfogásának.
Nincs más megoldás a bűnözés visszaszorítására, csak a fegyverjog megreformálása!
A btk. szigorítása soha, sehol nem erdményezte a bűnözés csökkenését.
A bűnözést két dolog csökkenti: (1) a büntetés elkerülhetetlensége, (2) a bűnözés okainak visszaszorulása.
A Btk. szigorítása sem (1)-hez, sem (2)-hoz nem járul hozzá, persze népszerű demagóg szöveg, hogy a szigorítás mindent megold.
Több ember börtönbe küldése pedig óriási pénzösszegekbe kerül. Ezért jöttek rá a nyugati országokban (kivéve a bűnüldözés szempontjából egyáltalán nem példakép USA), hogy lehetőség szerint minél kevesebb embert kell bebörtönözni.
A bűnmegelőzés és bűnüldözés egy szakma, ennek a szakmának vannak megállapításai, ebben a szakmában létezik tudás, aminek utána lehet nézni. Az viszont, hogy "szigorícccsuk a bétékát, akkor majd csökken a bűnözés", nem szakmai vélemény, hanem indulatos hörgés.
04:24 elég bunkó stílusban nyomod, és szűk a látóköröd is! Én arról beszélek ha valaki megélhetési bűnöző az mondjuk élelmiszert lop, mert amugy kipurcan. Azt nem tudod el képzelni, h munkalehetőség is kéne, h ne legyen bűnözés? Jó lenne ha az indulat vörös ködjétől messzebb is látnál!
Ja, és én nem beszéltem veled ilyen modorban, látom te gyűlöletből vagy összegyúrva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!