Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha engedély nélkül gázpisztoly...

Ha engedély nélkül gázpisztolyt tartanék magamnál, akkor mi történne?

Figyelt kérdés

Tehát tegyük fel, hogy a rendőrök valamiért átkutatnának (mondjuk ennek kicsi az esélye, de tegyük fel), és találnának nálam egy gázpisztolyt (még nem vagyok 18, tehát nem kérhetek engedélyt), akkor milyen büntetést kapnék?

Légyszi normálisan válaszoljatok, önvédelemre kéne, amikor mondjuk egyedül sétálok kihaltabb környéken délután/estefelé. Sosem lehet tudni, kinek kerülök az útjába.

16L

2014. dec. 9. 16:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Lefoglalják és meg pénzbírságolnak, közbiztonságra különösen veszélyes eszköz viseléséért. Ez ha első eseted általában úgy 20 és 30 ezer között szokott lenni.
2014. dec. 9. 16:18
 2/14 anonim ***** válasza:
18%

"Légyszi normálisan válaszoljatok, önvédelemre kéne, amikor mondjuk egyedül sétálok kihaltabb környéken délután/estefelé."

Erre az egyre a gézpisztoly teljesen alkalmatlan. Akit ez képes megállítani az maximum tüzet akart kérni tőled, vagy megkérdezni mennyi az idő.

2014. dec. 9. 16:19
 3/14 anonim ***** válasza:
10%

*gázpisztoly

Bocs, elütöttem.

2014. dec. 9. 16:20
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Gázpisztoly viselési engedély nincs korhatárhoz kötve.
2014. dec. 9. 16:30
 5/14 anonim ***** válasza:
Hordj magaddal gázsprét, azzal kevesebb a macera.
2014. dec. 9. 18:05
 6/14 anonim ***** válasza:

"Gázpisztoly viselési engedély nincs korhatárhoz kötve."

Nincs az apád fxát! 18. betöltött életévhez.

2014. dec. 9. 19:11
 7/14 anonim ***** válasza:

"Hordj magaddal gázsprét, azzal kevesebb a macera."

Minek?

2014. dec. 9. 19:12
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Elveszik és sajnos feljelentenek, szabálysértésért körülbelül ötvenezret húznak le rólad. De én leszarnám, 16 évesen én is gázpisztolyt hordtam, pedig az akkor még csak ausztriából volt beszerezhető, és bűncselekmény volt a tartása is, az életed többet ér, a gázpisztoly pedig sokkal többet ér egy átlagos gáz, vagy pepper spraynál.
2014. dec. 10. 11:33
 9/14 anonim ***** válasza:

"Erre az egyre a gézpisztoly teljesen alkalmatlan. Akit ez képes megállítani az maximum tüzet akart kérni tőled, vagy megkérdezni mennyi az idő."

Én méteres fadarabbal rámtámadó embert is lőttem képen 8 milliméteres gázpisztollyal anno, és ott helyben összegörnyedve jajgatott, gyakorlatilag olyan mértékben harcéptelen lett, hogy agyon is üthettem volna, nem tudott védekezni.

2014. dec. 10. 11:38
 10/14 anonim ***** válasza:
Én paprika spray-t ajánlok inkább, nem engedélyköteles, és könnyebb használni, mint a pisztolyt. És nem utolsó sorban sokkal kisebb annak az esélye, hogy nálad is kifejtse a hatását.
2014. dec. 12. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!