Nemi erőszak a törvény szerint az, ha egy nő azért fekszik le egy férfival, mert az megzsarolta?
Figyelt kérdés
2014. dec. 2. 16:38
1/22 anonim válasza:
Nem, azt kényszerítésnek hívják.
3/22 anonim válasza:
Nemi erőszak a (magyar) törvény szerint (manapság) az, hogy a politikusok és a rendőrök megerőszakolhatnak minden nőt.
Amúgy... a törvény szerint az, amikor egy nő nem akarja, ellenkezik, s akarata ellenére a férfi erőszakkal közösül vele.
4/22 anonim válasza:
Nem. Ez számít annak:
197. § (1) Aki mást erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel közösülésre kényszerít, vagy más védekezésre, illetőleg akaratnyilvánításra képtelen állapotát közösülésre használja fel, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
5/22 A kérdező kommentje:
Ezért feljelenteni mennyire érdemes? Úgy értem, mit kaphat érte? Ha mellette rágalmazásért is feljelentem, az miben ront a helyzetén? Vannak bizonyítékaim.
2014. dec. 2. 16:56
6/22 anonim válasza:
Jobb lenne, ha konkrétan leírnád, mi történt, mert azért ezek nem olyan egyszerű dolgok. Rágalmazásért meg nem nagyon fogják lecsukni, feltéve ugye, ha valóban az történt.
7/22 anonim válasza:
Egytől öt évig kaphat érte, de csodálkoznék ha betudnád bizonyítani.
8/22 anonim válasza:
Egyébként az sem mindegy, hogy mivel zsarolt. A köznyelv sok mindent zsarolásnak hív, ami a jog szerint még nem az.
9/22 anonim válasza:
Rágalmazásért és zsarolásért feljelentheted, de nemi erőszakért nem.
10/22 A kérdező kommentje:
Minden megbeszélésünket rögzítettem, hátha egyszer ellene tudom fordítani. A férjemmel zsarolt, azt mondta, hogy belekeveredett egy bűncselekménybe, de így nem adja fel. Nincs magyarázatom, hogy miért nem bíztam a férjemben, szégyenlem magam, ezért ennél részletesebben nem akarok írni. Ez az ember tönkretette a házasságomat, én az életét akarom tönkretenni.
2014. dec. 2. 17:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!