Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az albero felbonthatja-e a...

Az albero felbonthatja-e a hozza erkezo, de nev szerint nem neki szolo leveleket? (kozmu levelek, egyeb levelek)

Figyelt kérdés
2014. nov. 27. 15:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem igazan ertem, akkor ne fizessem be a szamlakat?
2014. nov. 27. 16:39
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha nem tudja meg, nyilván nem fog semmi se történni, de te elvi síkon kérdezted, hogy mihez van jogod. Amúgy eléggé sok minden kiderül idővel, van "jó" sztorim válás utáni feljelentésekről (adócsalás) a megsértődött ex részéről.
2014. nov. 27. 16:42
 13/18 kovpet ***** válasza:
Miért nem hívod fel a tulajt és kérdezed meg, hogy felbonthatod-e a számlaleveleit? Ha ő hozzájárul, akkor nyilván felbonthatod és ilyen esetben miért is ne járulna hozza?
2014. nov. 27. 16:52
 14/18 BlackSword ***** válasza:

Most sokan írtak elvi síkon... De mivel úgy egyeztetek meg, hogy az órákat nem írjátok át a nevetekre (gondolom nem vallja be, hogy kiadta a lakást) és a közüzemi számla az ő nevére jön, így fel kell bontanod a levelet... Hivatalosan ugyanis be kellene jelentenie, és a hivatalos bérleti szerződéssel a közműveknél a nevetekre kellene íratni a közművet... Vagyis önkormányzati bérlemény esetén így mukszik a folyamat...

Ráadásul a levéltitok csak a magánlevelezésre vonatkozik szigorúan... Persze lehet kukacoskodni, de nem hiszem, hogy a főbérlőd ezen fog pattogni, mert számára kellemetlenek lennének a felmerülő kérdések, míg te kihúzhatod magad egy húzással, mivel a jog is elismeri a jogszabállyal elenkező tartalmú szerződést, ha az mindkét fél számára előnyös és a jogsértés nélkül nem jött volna létre...

2014. nov. 27. 17:19
 15/18 kovpet ***** válasza:

BlackSword: egyáltalán nem "kell" a bérlő nevére íratni a közműveket, sőt, nem is javasolt. Csak a gond van belőle, ráadásul ha nem marad soká a bérlő, akkor mire átfutna, lehet újra kezdeni.

A levéltitok NEM csak magánlevelezésre vonatkozik, idézem a vonatkozó részt:

"aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja"

Szó sincs magáncélú küldeményről.

2014. nov. 27. 17:27
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván ha szóban megegyeztek a főbérlővel hogy a neki címzett számlákat kinyitod és befizeted akkor nincs miről beszélni.

Nálunk úgy van megoldva hogy a főbérlő házához jönnek a számlák, ő meg egy összegben küldi el nekem hogy mennyivel jövök a lakbérrel együtt.

2014. nov. 27. 17:34
 17/18 BlackSword ***** válasza:
Már bocsi, de az átírás az annyi, hogy bemész a szolgáltatóhoz az óraállással, a bérleti szerződéssel és átírják... Ennyi... És én is tettem kitételt, hogy ebben az esetben...
2014. nov. 27. 17:47
 18/18 kovpet ***** válasza:
4-5 szolgáltató van és mindenhol más és más az átírás menete. Én már csináltam ilyet, hát, nem tudom, hogy elvileg mennyire bonyolult, de gyakorlatilag macerás és semmi haszna nincs. Ha tartozás van, akkor ugyan úgy nem csak a bérlő baja, hiszen amíg hátralék van, nem lehet visszaíratni a tulajdonosra. A tévé és az internet az egyetlen, amit megéri átíratni.
2014. nov. 27. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!