Miért kell tulajdoni lapot adni a szolgáltatónak, ha kábeles internetet/tévét/telefont szeretnék? Mi joguk van hozzá?
Figyelt kérdés
2014. okt. 1. 09:40
2/9 anonim válasza:
Vezetékelési jogot jegyezhetnek be rá, hasonlóan az elműhöz. Semmi jelentősége a tulaj szempontjából.
3/9 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy kérik. Tudtommal olyan adatok is vannak a tulajdoni lapon, amihez a szolgáltatónak semmi köze. Másfelől meg nem kis pénz, ha úgy vesszük.
2014. okt. 1. 10:08
4/9 A kérdező kommentje:
Egy helyrajzi számon 10 ház van, a szomszédok valószínűleg használnak mást. Falin át lehetne vezetni, ezt nem akarják megérteni.
2014. okt. 1. 10:11
5/9 kovpet válasza:
Ezer forint a tulajdoni lap (online, a nem hiteles) és nyilvános. Én is lekérhetem a tied és te is az enyém...
6/9 anonim válasza:
Most lehet hülyeséget kérdezek, de mi van ha te csak albérlő vagy, és bevezettetsz olyan dolgot amiről a tulaj nem is tud?
7/9 anonim válasza:
Anno én albérletben laktam, ahol nem volt semmilyen kábel bevezetve. Szóltam a tulajnak, hogy menjünk el a szolgáltatóhoz beköttetni a netet. Jött velem, aláírtunk mindent és ennyi volt. Pár nap múlva már furkálták is a falat. Nem tudom, hogy miért kell nekik bármilyen tulajdoni lap, vagy hasonló...
8/9 anonim válasza:
Azért kell, mert magántulajdont "rongálnak", amikor bevezetik a kábeleket, ehhez pedig szükséges a tulajdonos hozzájárulása.
9/9 anonim válasza:
1. Nem vitás, hogy a bevezetéshez a szolgáltatónak szerelnie kell a tulajdonon, sőt, lehet, hogy átalakítani. Ehhez mindenképpen kell a tulajdonos beleegyezése (szerintem erre szolgál a szerződés).
2. A tulajdont sokféleképpen lehet igazolni, hitelesen is, de kérdés, mit fogad el ebből a másik fél. Elvileg azt el kell fogadni (és a tulajdonosnak is kötelessége), amilyen módot a törvény előír. Meg kell nézni, erre mit ír elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!