Megúszhatják-e felfüggesztettel? (eset lent)
A 16 éves öcsém és a szintén 16 éves (leendő) sógorom február közepén egy bűncselekmény sorozattal buktak le. A vádak ellenük: kábitószer-birtoklás, kábítószer-kereskedelem, zsarolás és csalás, közokirat-hamisítás.
Jelenleg is előzetesbe vannak.
1. Mint fiatalkorúak milyen büntetésre számííthatnak? 2. Megúszhatják-e felfüggesztettel? 3. Ha jogerősen letöltendőt kapnak - Mire számíthatnak bent? 4. Mennyivel durvább a fiatalkorúak BV-je mint a rendes (felnőtt) BV?
A válaszokat és véleményeket előre is köszönöm!
Remélem minimum 8 év letöltendőt kapnak.
A szomszédom egy kisteherautónyi cigiéért 4 évet kapott. (33 éves volt nem 16 de a két dolog között óriási a különbség)
16 éves leendő sógor? Korán el lett döntve...
Mindenesetre a zsarolás és csalás miatt nagyon remélem, hogy alaposan megbüntetik a szemétládákat!
1. Mint fiatalkorúak milyen büntetésre számííthatnak?
Olyanra mintha felnőttkorúak lennének.
2. Megúszhatják-e felfüggesztettel?
Nem.
3. Ha jogerősen letöltendőt kapnak - Mire számíthatnak bent?
Hogy seggbe lesznek rakva.
4. Mennyivel durvább a fiatalkorúak BV-je mint a rendes (felnőtt) BV?
Sokkal
#1, #3
A válaszaitokat köszönöm!
"16 éves leendő sógor? Korán el lett döntve..."
Én 19,5 éves vagyok, ahogyan a barátnőm -aki azóta már a menyasszonyom- is. (kb. 2 hét korkülönbség van köztünk.) A barátnőm öccse márciusban, az én öcsém augusztusban töltötte a 16-ot. Ami azt jelenti, hogy még "csak" 15 évesek voltak amikor lebuktak.
"1. Mint fiatalkorúak milyen büntetésre számííthatnak?
Olyanra mintha felnőttkorúak lennének."
4. Ez biztos? 5. A büntetés kiszabásánál nem veszik figyelembe, hogy fiatalkorúként követték el?
"4. Mennyivel durvább a fiatalkorúak BV-je mint a rendes (felnőtt) BV?
Sokkal"
5. Ez a kifejezéses válaszod mit akar jelenteni?
"16 éves leendő sógor? Korán el lett döntve... "
Jó nagy hülye vagy, ettől a menyasszony még akár 50 is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!