Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Átvertek! Mi a teendő?

Átvertek! Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Elcserèltem galaxy s4 telefonom iPhone5 -re mèg 2hònapja ,azt mondta szolgáltatònál vette ki de semmi bizonylatot nem adott (pedig nem ìgy egyeztünk meg).Eladtam az iPhonet egy srácnak ő pedig tegnap követelőzött ,hogy adjam vissza a pènzt,mert az iPhone lopott volt ès elvettèk tőle a rendőrök.Nekem már règ nincs meg a pènz .Azzal fenyegetőzik,ha nem adom meg hètfőig akkor bìròsági ügy lesz belőle ès èn fizetem azt is ha elvesztem.Viszont akitől van az iPhone azt ismerem ,nem messze lakik tőlem.Mit a legèsszerűbb ilyenkor tenni?

2014. okt. 23. 11:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg lopott volt, a rendőrök téged is meg fognak keresni, ne izgulj.
2014. okt. 23. 11:42
 2/11 Napfonat ***** válasza:
82%

Elmeséled az egészet az ismerősödnek, akitől az iPhone5-öt szerezted, és kérsz tőle számlát. Nyugodtan mond neki, hogy ha nem tudsz számlát felmutatni, akkor rendőrségi ügy lesz belőle!

Az is lehet, hogy az a másik hazudik, akinek eladtad, és csak blöfföl, és át akar verni.

Ha nem működik a dolog, akkor meg neked kell elmenned a rendőrségre, és tanácsot kérni. Ha te tiszta vagy, akkor a törvény melletted áll.

2014. okt. 23. 11:44
 3/11 anonim ***** válasza:
26%

"Mit a legèsszerűbb ilyenkor tenni?"

Nem kell ilyen szarokat megvenni. Én ilyen telefont használok:

[link]

Nemrég vettem egy kilót kétezer forintért, úgyhogy alaktrészem is van bőven, és a rendőr is teljesen leszarja. Eszébe sem jut megnézni lopott-e.

2014. okt. 23. 11:44
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Ezért kell ilyenkor adásvételit írni. Amíg nem keresnek a rendőrök, addig simán lehet, hogy hazudik a vevő.
2014. okt. 23. 11:47
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Van adás-vételid? Ha van, akkor ne izgulj. Kihallgatnak és ennyi. Neked nem lesz károd belőle. A telefon vissza kerül a gazdájához, a pénzt meg legfeljebb polgári peres úton tudják rajtad behajtani. Ha egyáltalán.

Ha nincs adás-vételi, na akkor kezdhetsz izgulni, mert orgazdasággal megvádolhatnak.

2014. okt. 23. 12:02
 6/11 A kérdező kommentje:
Adásvètelit nem ìrtunk mivel cserènèl nem láttam èrtelmèt ès ùgy hirdette hogy van hozzá minden ezèrt nem vittem magammal papirt.szemèlyesen márcsak töltőt adott.Emailekben nekem minden megvan naplòzva ès tanùm is van.
2014. okt. 23. 12:09
 7/11 anonim ***** válasza:

"mert az iPhone lopott volt ès elvettèk tőle a rendőrök"

Gondolom bemutatta a rendőrségi jegyzőkönyv másolatot is, nemde? Vagy csak puszira kéri vissza az árát? :)

De ha tényleg lefoglalták, akkor örvendhetünk: mégis előkerül a lopott telefon :)

2014. okt. 23. 13:03
 8/11 anonim ***** válasza:

ma 12:09

Akkor kezdhetsz izgulni.

De te nem csak cseréltél hanem el is adtad.

Az email meg semmit sem ér, mert aki neked átadta a lopott iPhonet simán letagadja, hogy azt ő adta neked, vagy te hogyan bizonyítod, hogy ő azt a készüléket adta és nem másik ami nem is volt lopott?

Ha nincs papír, akkor nincs bizonyíték. Tudod igazolni, hogy azt a bizonyos készüléket tőle kaptad? Nem, nem tudod. Legfeljebb annyit, hogy valakivel emaileztél és megegyeztetek abban, hogy elcseréltek két készüléket. Viszont ez nem elég konkrét. Tehát bajban vagy. Kivéve, hogyha ő elismeri, hogy ő adta neked a telefont.

Erre meg gondolom, hogy eléggé kicsi az esély.

2014. okt. 23. 13:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Akkor ugyanugy èn sem lennék kèrdőre vonva ,mert èn sem ìrtam adasvetelit amikor eladtam
2014. okt. 23. 14:14
 10/11 anonim ***** válasza:

ma 14:14

Mi??? Te nem fogod fel, hogy téged védene az adásvételi??? De nincs, ezért cumi van. Már ha nem kamuzott a haverod.

De majd magyarázkodj a rendőröknek. Mert ha nem kamu, akkor légy nyugodt jönni fog az idézés.

2014. okt. 23. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!