Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Osztályfőnököm elveheti egy...

Osztályfőnököm elveheti egy buszon vasárnap erővel a telefonomat?

Figyelt kérdés
Még csak elő se vettem...
2014. okt. 16. 14:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%

Nem veheti el. Egy jogász ismerősöm ezt mondta:

Az iskoláknak van egy házirendjük, de annak az alkalmazása nem ütközhet törvényi keretekbe. A tanárt az iskola házirendje fölhatalmazza, hogy "ELKÉRJE" a telefont az óra végéig megőrzésre! Ellenben ehez a diáknak a beleegyezése is kell. Mint ami velem történt, hogy a beleegyezésem nélkül fölkapta a telefont és majd hét végén visszaadja, az lopásnak számít.

2014. okt. 16. 14:49
 12/19 Napfonat ***** válasza:
55%

Kedves 11-ik!

Én alkalmanként elvettem a diákjaimtól, ugyanis folyamatosan a billentyűkön zongoráztak órán. A házirend igen, ezt lehetővé teszi, de a diáknak NEM KELL beleegyeznie.

Az iskolában oktatás zajlik. Ha az oktatást a diákok - vagy bárki más - folyamatosan zavarja, akkor a tanár a házirendnek megfelelően járhat el. Ebbe beletartozik a mobilok elvétele is, hangsúlyozom, csak az óra végéig.

Vasárnap, buszon azonban nem veheti el! Legfeljebb akkor, ha provokatív módon mondjuk lefilmezi vagy lefényképezi a tanárt. Akkor igen, de ilyen esetben nemcsak egy tanár, hanem bárki elveheti bárkitől, ugyanis a filmezett alany beleegyezése nélkül történik a felvétel.

2014. okt. 16. 15:41
 13/19 anonim ***** válasza:
71%
#11 A jogász ismerős, remélhetőleg azt is hozzátette, hogyha megszeged az iskola házirendjét, akkor fegyelmi eljárást kezdeményezhetnek ellened.
2014. okt. 16. 17:19
 14/19 anonim ***** válasza:
75%

Csak annyit írtál, hogy nem vetted elő és ő meg elvette a telefonodat. Pontosan hogyan történt ez? Felszálltál a buszra, meglátott téged és elvette?

Ha így történt, akkor nem volt joga elvennie tőled.

2014. okt. 16. 19:15
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

7-esnek:

Elég durva, hogy bezárt titeket a terembe. Ilyet nem csinálhat egy tanár, bizony! Velem meg az osztályommal szerencsére nem fordult elő ilyen. A tesóm iskolájában viszont igen (ált. iskola 4-dik osztályában). A tanárnő bejött és közölte, hogy 1 órát kell bent maradni a terembe és bezárta az ajtót!

A tesóm emiatt 3 óra körül ért haza. Legalább 1 órán keresztül aggódtam érte, mivel akkoriban nem voltak mobiltelók, így nem tudtunk kommunikálni. El is meséltem a szüleinknek. Nagyon mérgesek voltak, főleg anyu.

Nem ők voltak az egyetlenek, mert a szülőin is sok szülő háborgott az eset miatt. Az igazgató teljesen egyetértett velük! Mondta a tanárnőnek, hogy ha ilyet csinál még egyszer -vagyis korlátozza mások szabadságát, akkor vagy feljelenti, vagy ő zárja be őt a tesiöltözőbe 1 órára. (Azóta nem csinálta többet ezt) De az érdekes az, hogy az igazgató azzal dicsérte a szülőket, hogy a gyerekeknek eszükbe se jutott megrongálni az ajtót.

2014. okt. 16. 19:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

12: Miért nem kapcsoltatod ki és rakatod el velük a telefonokat a táskába? Az én időmben még nem volt annyira divat a mobil, Facebook meg még nem is létezett, de nagyon allergiás lettem volna én is arra, ha a tanár elvette volna a telefonomat...

Egyetemen is úgy ment, hogy rakd el kikapcsolva, ha vizsga van. Senkitől sem vették el, meg sem próbálták. Maximum még olyan volt, hogy kitetették a pad szélére, kikapcsolt állapotban.

2014. okt. 16. 21:17
 17/19 anonim ***** válasza:
Természetesen nem, de az is ezer százalék, hogy nem így történt.
2014. okt. 16. 21:37
 18/19 anonim ***** válasza:
Érdekes, magyarul ha órán a telefonnal szórakozik a diák, akkor már nem lehet elvenni a telefont, csak elkérni? :D
2014. okt. 17. 11:23
 19/19 anonim ***** válasza:
74%
Gondolom a diák seggét is meg kell nyalni hogyha valami rosszat csinál. Azért tudja már az a gonosz tanár hogy hol a helye.
2014. okt. 17. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!