Mi lesz ha én nem értek egyet az ingatlanadóval és nem fogom befizetni? 20 év alatt, adózás után maradó jövedelmemből, adókkal terhelt árakon megvett anyagokból, saját erőmből, véres verejtékkel építettem fel egy kis családi házat.
Részesedést kell annak az államnak adnom a házamból, amelyik egy szöget nem ütött be itt?
Mit is kapok én ezért a rendszeres összegért cserébe???
Minden kormány csak újabb és újabb bőröket akar lehúzni a polgárokról?!?
néhányszor felszólítanak, hogy fizesd be, (természetesen, ha már a felszólítás jön, akkor hozzászámolják a késedelmi kamatot is...) majd végrehajtják az összeget.
ha elég "türelmes" vagy, akkor akár a házad is rámehet...
lehet, hogy igazságtalan a törvény, de amíg életben van, addig be kell tartani. (az adóhivatal nem szokott sokáig könyörögni...)
Az APEHot k.rvára nem érdekli, hogy te milyen adóval értesz egyet és milyennel nem. Csak az érdekli, hogy befizesd. Ha nem, megpróbálja behajtani. Ez a dolga.
Lehet rosszul tudom, de kis családi ház után szerintem nem kell ingatlanadót fizetni.
Cserébe nem kapsz semmit, az adók már csak ilyenek. Amiért kapsz valamit, azt úgy hívják illeték.
1. Az ingatlanadó alsó határa 30 millió Ft. Ha a családi házad ennyit ér, akkor az nem is olyan kicsi, vagy nagyon frekventált helyen van (bár én 50 milliónál húztam volna meg a határt, és egyébként egyetértek azzal, hogy az adózott pénzből épült házat szemétség még egyszer megadóztatni).
2. A Fidesz ugyan már csendben visszakozik a nagy visszacsinálósdiból, de a mai napig szilárdan kitartanak amellett, hogy az ingatlanadót eltörlik. Úgyhogy a helyedben nem nagyon aggódnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!