Konyakmeggy sulibüfében?
Ennyi erővel kólát sem lehetne inni, mert magasa koffein tartalma.
A konyakos meggynek meg a diannáscukornak nagyon alacsony az alkoholtartalma, semmi bajuk nem lesz tőle.
Ez mért lenne hazugság?
Tegyük fel, hogy van egy kocsmám, bejön oda egy ötéves és azt mondja, hogy kér egy üveg vodkát. Ha én azt mondom neki, hogy cseppenként töltöm ki, és neki is cseppenként kell kifizetnie és így kitöltök neki fél litert, az törvényellenes. Ha egy gyerek a büfében vesz egy kiló diannáscukrot, és kiöntögeti belőlük a diannát, akkor abban kb egy negyed liter dianna lesz. Tehát a büfés eladott egy kiskorúnak 2,5dl alkoholt.
Most komolyan nem értitek, hogy a kérdező szimplán egy joghézagot "fedezett fel"? Szerintem egy szóval sem említette, hogy ne adjanak el dianás cukrot vagy konyakmeggyet, ez szimplán joghézag (legalábbis nekem jogászismerős azt mondta, hogy ha betű szerint értelmezzük a jogot, már túlérett gyümölcsöt sem adhatnak el). Ez persze nonszensz, de ilyen téren lenne még mit tanulni a hanyatló nyugattól. :-)
Kokainost nem árulhatna, mert már minimális mennyiség birtoklása is jogszabályba ütközik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!