Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Konyakmeggy sulibüfében?

Konyakmeggy sulibüfében?

Figyelt kérdés
Ma vásároltam a sulibüfében és feltünt, hogy árulnak konyakosmeggyet, és diannáscukrot is. Kiadják 9.-es gyerekeknek is. Megteheti egyáltalán, hogy kirakja ezeket a termékeket, ezekre nem vonatkozik az ''alkoholt csak 18 éven felüliek vásárolhatnak'' törvény? Ennyi erővel árusíthatna kokainos cukrot is. Megteheti az alkoholos édesdégek árusítását, ez egy jogi kiskapu, vagy teljesen törvényellenesen csinálja?

2014. szept. 30. 20:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
62%
dianás cukorka meg konyakos megy-re te azt mondod, hogy 18+ mert alkohol van benne XD Ezek a 9-es gimnazisták már úgy isznak, mint a gödény mert az a "menő"
2014. szept. 30. 20:54
 2/19 A kérdező kommentje:
Azt én értem, de a jogi hátterére lennék kíváncsi, hogy hogy árusíthat valaki alkoholtartalmú terméket egy iskolában.
2014. szept. 30. 20:58
 3/19 anonim ***** válasza:
72%
Miért ne árulhatna?
2014. szept. 30. 21:07
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk általános iskolában is volt a büfében dianás cukor, negyedikben több osztálytársam is rendszeresen vett, amikor ideköltöztünk. Minden bizonnyal egy hatévesnek is simán kiadták volna.
2014. szept. 30. 21:09
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi erővel kólát sem lehetne inni, mert magasa koffein tartalma.

A konyakos meggynek meg a diannáscukornak nagyon alacsony az alkoholtartalma, semmi bajuk nem lesz tőle.

2014. szept. 30. 21:11
 6/19 A kérdező kommentje:
A kérdésben nem az ésszerűség a lényeg, hanem hogy alkoholtartalmú terméket ad el kiskorúaknak. A törvényben nincs mennyiségi korlát. Ha egy üveg vodkát cseppenkét adok el egy gyereknek, akkor is megbüntetnek.
2014. szept. 30. 21:16
 7/19 A kérdező kommentje:

Ez mért lenne hazugság?

Tegyük fel, hogy van egy kocsmám, bejön oda egy ötéves és azt mondja, hogy kér egy üveg vodkát. Ha én azt mondom neki, hogy cseppenként töltöm ki, és neki is cseppenként kell kifizetnie és így kitöltök neki fél litert, az törvényellenes. Ha egy gyerek a büfében vesz egy kiló diannáscukrot, és kiöntögeti belőlük a diannát, akkor abban kb egy negyed liter dianna lesz. Tehát a büfés eladott egy kiskorúnak 2,5dl alkoholt.

2014. szept. 30. 21:34
 8/19 anonim ***** válasza:
53%
Ennyi erővel tiltsuk be a mákos tésztát a menzás mert abban is drog van.
2014. szept. 30. 21:42
 9/19 A kérdező kommentje:
Nem is rossz ötlet :)
2014. szept. 30. 21:53
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Most komolyan nem értitek, hogy a kérdező szimplán egy joghézagot "fedezett fel"? Szerintem egy szóval sem említette, hogy ne adjanak el dianás cukrot vagy konyakmeggyet, ez szimplán joghézag (legalábbis nekem jogászismerős azt mondta, hogy ha betű szerint értelmezzük a jogot, már túlérett gyümölcsöt sem adhatnak el). Ez persze nonszensz, de ilyen téren lenne még mit tanulni a hanyatló nyugattól. :-)

Kokainost nem árulhatna, mert már minimális mennyiség birtoklása is jogszabályba ütközik.

2014. okt. 1. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!