Januárban vettem 1 csizmát.2 hónapot hordtam, ezt követően szeptemberben amint felvettem leszakadta a teteje. Az üzletben azt mondták, hogy 6 hónap a garancianezt követően nekem kell bizonyitani, hogy minőségi hiba miatt sérült, saját költségre?
Figyelt kérdés
Van valami törvény az idény jellegű cipők garanciájára?2014. szept. 26. 17:14
1/3 BlackSword válasza:
NINCS... És mivel Te állítasz valamit, így neked is kell bizonyítani...
2/3 anonim válasza:
Igen, van, a fogyasztóvédelmi jogszabályok erről szólnak. A cipőre szavatosság vonatkozik. Általában 2 év a szavatossági idő, az első 6 hónapban a bizonyítási kötelezettség a forgalmazót, eladót terheli, 6 hónap után a vásárlót.
Részletesen le van írva az alábbi linken.
3/3 anonim válasza:
Cipőkre nincs kötelező jótállás (garancia). Szavatosság van, ahogy az előző válaszoló írta. Ez gyártási hibára vonatkozik. Általában nem sokat lovagolnak rajta 6 hónapon belül, mivel neki kell állniuk a független szakértői vizsgálat díját, ami után még mindig kiderülhet, hogy neked van igazad, és akkor még nagyobbat buknak. 6 hónapon túl viszont csak akkor fognak fizetni, ha te állod a költségeket, ami meg neked marhára nem érné meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!