Ha azt mondom egy kolléganőmnek, hogy jól néz ki, az már szexuális zaklatás?
Azért ne süllyedjünk már le a jenki gusztustalan szintre. Egy "de jól nézel ki ma reggel" ne legyen már egyenlő azzal, hogy "te nő vagy, kötelességed lefeküdni velem". Meg "igásló". Persze b+.
(És teszem hozzá amcsiban férfi irányában ilyen szinte nem létezik. Nőknek nyugodtan lehet "igáslovazni". De ugye szemét soviniszta államban élünk.)
"Mi az, hogy jenki multinál már az lehet? A törvényeiket (egyelőre még) nem hozhatják magukkal, az adott ország jogrendszere számít."
Úgy lehet ez, hogy a "jenki multi" ezt komolyan veszi, foglalkozik vele és nem hessegeti el, meg kezeli le a nőt azzal, hogy ezzel nincs semmi baj és ilyen probléma nem létezik.
Én jelen helyzetben azt mondom, hogy engem ez nem zavar, illetve nem voltam még olyan helyzetben, hogy zavarna, de el tudom képzelni, hogy igen is van olyan nő, ember, akit ez kényelmetlenül érint, aki erre nem úgy tekint, hogy jól esik neki, meg milyen szép bók. Ugyanígy, biztos van olyan is, aki tudja ezt úgy mondani, hogy OLYAN legyen.
Ez egyszerűen annak elfogadása, hogy van aki más, mindenki más, mindenki mást visel el, emellett nem tudod kivel mi történt életében, lehet, hogy épp egy anno szexuálisan zaklatott nőt ez feszélyez, megijeszt, kellemetlenül érint és AZ alapján kezelik a dolgot, hogy az "áldozat" hogy érzi magát ettől, nem az alapján, hogy hát ettől nem szokás beszarni.
Ez alapján viszont semmit se lehetne sose mondani, mert mi van ha épp is rosszul érinti, hogy busszal jöttem dolgozni, mert az üknagyapja buszvezető volt. Erre nem lehet kommunikációt alapozni, mert akkor halott ügy az egész.
És persze, lehet bunkón is mondani, de az attól még nem lesz zaklatás. Nem arról az esetről beszélünk amikor csorgó nyállal percenként mondja, hogy "de szép a melled, had fogdossam!".
A szexuális zaklatás nem attól szexuális zaklatás, hogy te hogy mondod, hanem attól, hogy ő hogy veszi, benne milyen érzéseket és félelmeket kelt. Érteem? Mert úgy látom, hogy nem. Az, hogy rosszul érinti, hogy busszal jöttél, az távolról sem ugyanaz, mintha szexuális értelemben kelt benne bárki félelmeket. De te ezt nem akarod nyilván megérteni.
Lehet mondani, hogy hülyeség, bizonyos értelemben az is, de van oka.
Nyilván sok mindentől függ, mi a szexuális zaklatás.
Ha azt mondom reggel valakinek, hogy "de csinos vagy ma", arra rohadt nehéz ráhúzni, hogy szexuális zaklatás, és megnézném azt a céget, ahol egy ilyenért ügy indulna. Meg azt a favaginát is, aki ezt bejelenti.
És én azt melyik ujjamból szopjam ki, hogy kit mi és mennyire érint szarul? Érteem?
Erre mondtam azt, hogy mindenkinek van olyan ami szarul érinti, és a legtöbbször könnyű beletalálni véletlenül is (És lehet például ugyanúgy halálfélelme is valamitől ami ugyanúgy szar mint a szexuális félelem). Úgy meg nincs kommunikáció, ha attól félünk mindig, hogy amit mondani akarunk az szarul érinti a másikat. De gondolom még mindig az a nyilvánvaló, hogy én nem értem...
Ja és igen. A jenkik túldramatizálják már (ha meghívod a céges büfében egy kávéra már zaklatás...), itthon meg túlságosan a szőnyeg alá söprik a komolyabbakat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!