Polgári perben az ellenfél tényleg megismerheti minden általam benyújtott bizonyítékot?
Vagy esetleg kérhetem egyes iratok zártan kezelését, hogy csak a bíró ismerhesse meg, de az ellenfél ne?
Annyi a probléma, hogy van egy konkrét ügy, melyben igazamat olyan különleges adatokkal (adatokat tartalmazó dokumentumokkal) tudom alátámasztani, amelyek különleges, jelen esetben eü-adatokat tartalmaznak.
Na most annyi a problémám, hogy azért én nem biztos, hogy pont az ellenfelem tudomására kívánom hozni a legszenzitívebb eü-adataimat, eü-állapotomat, viszont az abból levont megállapítások csakis az én állításomat támasztják alá egyértelműen egy bíró előtt.
Ilyenkor mi a teendő?
1, jogom van.e kérni X és Y dokumentum zártan kezelését?
2, vagy ilyen nincs, és az ellenfél teljes nyugalommal meg tudja ismerni azt, amit én nem akarok, és mellesleg nem is rá tartozik?
értem, oké, logikus és rendben van, csak tényleg megfontolandó a per, mert hiába lenne nagyon fontos, ha egyszer az ember azt megnyeri, de utána igen komoly fegyvereket ad az ellenfél kezébe.
Azaz végeredményként (hosszú távon) lehet h jobb elkerülni a pert, mert "jobban és többet nyerünk", mintha most a pert nyerjük meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!