Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egyedül élek törvényesen...

Ha egyedül élek törvényesen lehet rokonnak menni valakihez?

Figyelt kérdés

Mondok egy példát:

Egyedül élek, és a szomszéd nénihez meg bácsihoz átkopogok, hogy nem-e szeretnének a szüleim lenni. Ők beleegyeznek. Átmegyek a másik szomszédhoz, ott meg megkérem a lányukat, hogy nem-e akarna a húgom lenni, és ő is beleegyezik. Akkor el lehet intézni, hogy hivatalosan is a családtagjaim legyenek az adott személyek? Tehát nem feleségnek, vagy férjnek kellenek, kizárólag apának, anyának, meg testvérnek. Ez lehetséges? Akkor is, ha nekem mondjuk már van anyám, apám, testvérem? Köszönöm a válaszokat!

2014. szept. 12. 17:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha 18 év alatt vagy - tudtommal - gyámhatósági eljárást kezdeményezhetsz te magad is a szüleid ellen, kérsz új gyámot, talán kapsz, nekik kell jelentkezni mint gyám, de valószínűleg nem őket kapnád. Ez így leírva egyszerű, de ez több hónapos-éves megterhelő küzdelem, és nagyon leegyszerűsítettem, és kihagytam belőle sokmindent még így is.

Törvény szerint ekkor az ő gyerekük - ha van - testvérnek fog számítani, hiába vér szerint mostohatestvér. Más gyerek nem lehet testvéred.

Ha 18 elmúltál akkor már mindegy is, és valószínűleg lehetetlen :-)

2014. szept. 12. 17:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Elmúltam 18.
2014. szept. 12. 17:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez esetben nem lehetséges.

Ha vannak élő szüleid, vagy felnőtt vagy már, nem fogadhat örökbe senki.

2014. szept. 12. 20:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem akarom hogy örökbe fogadjanak. Elég lenne az is, ha valaki hivatalosan mondjuk aláírna egy papírt, és akkor már a testvérem lenne. Tehát a testvéremmé fogadnám.
2014. szept. 12. 22:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Továbbra is fenntartom a "minek"? kérdésem.

És továbbra sem lehetséges jogilag.

2014. szept. 12. 23:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Testvéred úgy lehet, ha a szüleid örökbe fogadják, te nem "szerezhetsz" be magadnak egyet sem.
2014. szept. 13. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!