Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kimeríti ez a csalás fogalmát?

Kimeríti ez a csalás fogalmát?

Figyelt kérdés
Volt egy örökölt lakásom (nem egy nagy szám), amit meghirdettem eladó lakásnak. Többen jelentkeztek. Az egyik jelentkező alkudozni kezdett, de én annak akartam eladni, aki a legtöbbet fizet. Erre ez a fiatal srác a telefonba el kezdte nekem ecsetelni, mennyire nyomorult a helyzete, felesége van, sok gyerek, és szüksége van erre a lakásra. Olyan jól adta elő, minden szavát elhittem, és megesett rajta a szívem. Mivel én nem állok olyan rosszul, úgy gondoltam teszek egy jót az életben, és eladtam neki, jóval áron alul. Aztán beköltözött a srác, és látom, hogy baromira nincs is családja, szabatos életet él, a wc-re is kocsival jár, iszik, dohányzik, és mindenféle nőket dönget a kégliben.

2014. aug. 27. 09:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Na most engem tévedésbe ejtettek, és ezzel kárt okoztak, mert ha nem ejtettek volna tévedésbe, sokkal több pénzt kaphattam volna, nem?
2014. aug. 27. 14:57
 12/14 A kérdező kommentje:

8. Válaszoló.

Nem, nem nagycsaládos, a magyarok közt is vannak trógerek bőven.

Meg szabad tudni, neked milyen ügyed volt? Itt, vagy akár priviben.

2014. aug. 27. 15:00
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem tudsz ezzel semmit sem kezdeni, egyrészt bizonyíthatatlan az ilyen, másrészt a szerződésben sem szerepel, hogy mi miatt adtad ilyen áron az ingatlant, így teljesen irreleváns arra hivatkozni, hogy szóban mit beszéltetek.
2014. aug. 27. 16:45
 14/14 anonim ***** válasza:

A tévedésbe ejtés nem bűncselekmény. Ha azt mondom neked, hogy a sarkon van a mikulás és odamész és nincs ott, az nem bűncselekmény. Csak a te hülyeséged kedves kérdező!

Ebben az esetben annyi történt, hogy ő mondott valamit, lényegében alkudozott, te pedig engedtél. Ennyi a történet. Ez nem jogtalan haszonszerzés, mivel a kialkudott vételárat megfizette. Akkor lenne jogtalan haszonszerzés, ha mondjuk azt mondta volna, hogy ő valójában a testvéred és oszd meg vele az örökséget. Na ez jogtalan haszonszerzés, mivel nem rokonod, így ugye nincs joga az örökségre.

Röviden: megszívtad...

2014. aug. 27. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!