Ez csalásnak minősül?
az egyik apróhirdetéses oldalon hirdettek egy telefont, amiről megadtak paramétereket:
-4 magos processzor
-2 giga ram
-16 megapixeles kamera
-fullhd kijelző, stb
a telefont átvettem, majd itthon alaposabban átvizsgálva (letöltöttem rá alkalmazást) megvizsgáltam a hardvert.
Kiderült, hogy a következők a valós paraméterei:
-2 magos processzor
-1 giga ram
-vga kamera
-alkalmazások közül rengeteg nem működik
-kijelző nem full hd
Próbáltam egyezkedni vele, hogy szeretném visszakapni a pénzem, mert nem azt kaptam, amit ő meghirdetett. Elhajtott a francba. Feljelentettem a rendőrségen és értesítettem róla. Azt válaszolta e-mailben, hogy konzultált a jogász ismerőseivel, és ez nem minősül csalásnak, ebből neki semmi problémája nem lehet, csak azért hajlandó visszaadni a pénzt, mert nincs kedve rendőrségre járni a "hülyeségeim miatt". Ő szabott feltételt, hogy ugyanoda utazzak el megint, ahol átvettem a készüléket. A kérdésem tehát, csalásnak minősül ez, jogos a feljelentés?
kicsit összetett ez. csalás törvényi tényállását kikukázhatja ugye mindenki a netről szal amit én hozzáfűznék: azt lesz marhanehéz bizonyítani hogy az általa eladott gagyibb készülék legalább 50001 forinttal( amit a büntetőjog kisebb értékként definiál)kevesebbet ér mint amennyit ő a hamis adatok alapján kapott tőled. nomármost ugye az ilyen alku-vásárlások esetén a "mi mennyibe kerül?" dolog még vadiúj cuccok kiskereskedelmi értéke alapján csak csak meghatározható, de használt holmik esetén aligha.....
valszeg nem jut el vádemelésig az ügy, bár ki tudja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!