Ha egy rendőr kerül olyan helyzetbe, hogy tartozik valakinek (60000. - ) és szóbeli megállapodás van, milyen módon lehet tőle behajtani? Csalásnak minősül?
Felvilágosítalak...A rendőr is emberből van. A rendőr mivolta a munkája.
Csőbe húzott, így jártál sajnos.
Előzőek jól írják. Ha van papírod a tartozásról, akkor a rendőrtől is betudod hajtani. Ha nincs papírod fújhatod, tökmindegy rendőr-e vagy sem.
Azt hogy megígérte hogy később kifizeti neked, azt nemigen tudod bizonyítani. Te voltál a boltban, te fizettél.
Én a húgommal évek óta házas sógoromnak adtam kölcsön papír nélkül 200k-t, aztán egy évre rá elváltak (nem szándékosan erre ment ki a dolog csak egyszerűen így alakult az életük.), és kiment külföldre. A tartozást ugyan utólag elismerte papíron, de mivel nincs itthon behajthatatlan, nem tudom még a jövedelmeiből sem levonatni, mert nem itthon keres, és nincs mit lefoglalni sem.
Fújhatom a pénzem.
Aki a mai világban pénzt ad kölcsön papír nélkül az szépenszólva bolond.
A párkeresésben meg vagy ráérzel a jóemberre vagy nem, ez egy nagy népi szerencsejáték vannak akik nyernek vannak akik nem.
Töm mindegy, hogy mi a szakmája. Lehet akár orvos, ügyvéd, politikus stb. Ugyanazon jogai és kötelezettségei vannak. Sem nem enyhébben, sem nem szigorúbban nem ítélhetnek a szakmája miatt egy ilyen esetben.
Rengeteg csaló van a világban, nem szabad már kölcsön adni senkinek sem.
Nézd meg mennyi hétköznapi ember van aki csalásból szerezte a pénzét, vagy nem adja meg a tartozását.
Egyébként ha bármi bűncselekményt is próbálnának ráhúzni az sem áll meg, mert 50 000 Ft-ig minden szabálysértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!