Szóbeli szerződés?
Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, aki pénzt vett fel valakinek, és megállapodtak, hogy akinek felvette, ő fizeti vissza a bank felé, hiszen a felvett összeg is hozzá került. Természetesen az illető nem fizeti a kölcsönt. Van értelme feljelenteni?2013. febr. 6. 17:07
1/7 A kérdező kommentje:
A másik fél beleegyezése nélkül készített hangfelvétel felhasználható a bíróságon anélkül, hogy még engem büntessenek meg személyiségi jogok megsértése miatt? Természetesen bizonyítaná az igazamat.
2013. febr. 6. 17:11
2/7 szántóvető válasza:
ferlhasználható és nem sérülnek személyiségi jogok ebben az esetben.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod.
2013. febr. 6. 17:25
4/7 anonim válasza:
ha kiderül, akkor még a bank fogja felmondani a szerződést és megbaxni az ismerősödet, mivel átcseszte őket. a hitelt magadnak veheted fel, nem másnak.
úgyhogy beszívta, ha ennyire hülye.
legfeljebb azt tehette volna, hogy felveszi a kölcsönt és utána a felvett pénzt x kamatra kölcsönadja az embernek. persze papírozva.
5/7 A kérdező kommentje:
A bank tud róla, mert az ismerősöm már többször jelezte feléjük, hogy nem magának vette fel a pénzt.
Próbáljanak türelemmel lenni felé, mert nem tudja olyan könnyen fizetni , ráadásul rengeteg kamat ment már rá.
Köszönöm a választ.
2013. febr. 6. 19:59
6/7 ConnectCare válasza:
Sajnos ez esetben annak kell fizetnie, aki a szerződést a bankkal kötötte és ha esetleg végrehajtásra kerülne sor nem fizetés miatt, az is annál történik, aki a szerződést aláírta. A bankot nem elég tájékoztatni arról, hogy más fog fizetni, azt a banknak el is kell fogadnia. A magyar polgári jog ezt tartozásátvállalás néven ismeri. Ez esetben az, akinek a pénzt felvették "papíron" is elismerheti a tartozását, de ehhez kell a bank engedélye is. Ennek oka, hogy a bank a szerződés megkötésekor azt mérlegelte, hogy annak milyen a lehetősége, hogy a szerződéskötőtől vissza kapja a pénzét, nem pedig mástól. Így ha én pl. holnap bemegyek a bankba, hogy helyettem XY hajléktalan fog fizetni, azt a bank jogosan elutasíthatja. Így szerintem ez így biztosan nem ok, ha a bank még nem "adta áldását" a dologra.
7/7 A kérdező kommentje:
Egymás közt egyeztek meg, a bank csak akkor tudta meg, mikor mentek a felszólítások, hogy fizetni kéne.
Köszi a választ.
2013. febr. 8. 19:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!