Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért szúrnak így ki az...

Miért szúrnak így ki az emberekkel?

Figyelt kérdés

[link]

Egyszerű bolti eladónak is érettségi kell már. Amikor én tanultam kereskedőnek nem kellett érettségi. Amikor Letettem a bolt vezető/vállalkozói tanfolyamot, oda sem kellett.

A múltkor néztem, már a raktárosnak is érettségi kell. 2 évvel ezelőtt még nem kellett hozzá. Érettségi letétele 4 éves. Mit tanulnak ott 4 évig?

Nemhogy még könnyítenének az embereken, hogy jobban elhelyezkedjenek, a sok munkanélkülinek de még nehezítenek is rajta, emeltszintű érettségi.

2014. aug. 19. 12:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ma már komplikáltabb a számítógépes pénztárgépet kezelni mondjuk 1 boltban , és azért 1 érettségi ma már kb olyan követelmény mint régen 8 általános. Fejlődik a világ, tudom nem minden munkához szükséges az érettségi, de hogy lehetne kivételt tenni egyik munkakörben hogy nem kell érettségi, és a másikban pedig igen. A tovább tanuláshoz kérik inkább az érettségít.
2014. aug. 19. 13:26
 12/15 anonim ***** válasza:
1.-es. egyetemi végzettség nem kell 1 bolti eladónak.
2014. aug. 19. 13:31
 13/15 anonim ***** válasza:
Minél többet képzi valaki magát, annál szélesebb látókörű lesz. Érettségi manapság már mindenhova kell.Érettségi nélkül valaki olyan mint 1 félkarú ember. Érettségi műveltséget, kellő értelmi gondolkodást ad. Külföldön elképzelhetetlen hogy érettségi nélkül tanulj bármit is. Szakközép iskola is jó mert egyszerre kaphatsz érettségit és szakmát is.Ha valaki nem akar felsőbb intézetbe jelentkezni akkor a szakközép a legjobb számára.
2014. aug. 19. 13:36
 14/15 anonim ***** válasza:
"Eladó" alatt remélem nem a teszkó/ósan árufeltöltőket érted... Mert azok nem eladók, hanem árufeltöltők. Eladók a grill, sajt, csemege és húspultban vannak, valamint a pék és ruhaosztályon. Van különbség :-)
2014. aug. 19. 14:03
 15/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez két külön probléma. A tiéd az, hogy nem kapsz munkát, keresztülnéznek rajtad, és talán szakszerűbben is el tudod végezni azt a munkát. A másik probléma az, hogy a dolgok bonyolódnak, egyre több tudás kell az elvégzéshez. Ezt általában iskolában hatékony elsajátítani. De az is egy másik probléma, ha az iskola rosszul működik.

Tudod, ma egy bolti eladónak általában fogalma sincs, mit ad el. Nem ám az a kérdés, hogy egy bonyolult lapos tévé működését ismeri-e, hanem az, hogy nem tudja megkülönböztetni a padlizsánt a patisszontól, nem tud bekapcsolni egy hajszárítót és hasonlók. Ennyiben igazad is van. Nem érettségi, hanem szakismeret kéne, de az nagyon.

2014. aug. 19. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!