Miért szúrnak így ki az emberekkel?
Egyszerű bolti eladónak is érettségi kell már. Amikor én tanultam kereskedőnek nem kellett érettségi. Amikor Letettem a bolt vezető/vállalkozói tanfolyamot, oda sem kellett.
A múltkor néztem, már a raktárosnak is érettségi kell. 2 évvel ezelőtt még nem kellett hozzá. Érettségi letétele 4 éves. Mit tanulnak ott 4 évig?
Nemhogy még könnyítenének az embereken, hogy jobban elhelyezkedjenek, a sok munkanélkülinek de még nehezítenek is rajta, emeltszintű érettségi.
Kérdező, ez két külön probléma. A tiéd az, hogy nem kapsz munkát, keresztülnéznek rajtad, és talán szakszerűbben is el tudod végezni azt a munkát. A másik probléma az, hogy a dolgok bonyolódnak, egyre több tudás kell az elvégzéshez. Ezt általában iskolában hatékony elsajátítani. De az is egy másik probléma, ha az iskola rosszul működik.
Tudod, ma egy bolti eladónak általában fogalma sincs, mit ad el. Nem ám az a kérdés, hogy egy bonyolult lapos tévé működését ismeri-e, hanem az, hogy nem tudja megkülönböztetni a padlizsánt a patisszontól, nem tud bekapcsolni egy hajszárítót és hasonlók. Ennyiben igazad is van. Nem érettségi, hanem szakismeret kéne, de az nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!