Miként lehetne rendezni a telek határ vitát? (elbirtoklhat, vagy a mienk? )
2007-ben vásároltunk egy családi házat.
A földhivatali tulajdonlap szerint 882 nm2 telek tartozik hozzá.
Napokban kerti munkák miatt lemértük és arra a következtetésre jutottunk, hogy valójában 710 nm2, ami eddig fel sem tűnt nekünk. Az ingatlan-nyilvántartási térkép és némi számolgatás alapján a köztünk lévő kerítés kb. 10-10,5 m-rel arrébb esik. Az ő telke a földhivatal szerint: 761 nm2, a mért adatok szerint 887 nm2. A vásárláskor minden irányból egy teljesen körbekerített ingatlant vettünk, feltételeztük, hogy a telekhatárok rendezve vannak.
Megejtettük a szomszéddal a beszélgetést. Én beszéltem, Ő támadott; éppen csak a p.....a nem küldött el.
Vették a hátsó ingatlant 1996-ban, a lánya a tulajdonos, a feleségével Ők a haszonélvezők.
Állítólag kitűzette, bár ezt a kitűzést eddig nem tudta(nem is akarja) bemutatni.
Kérdése: miért is reklamálok, amikor már én vagyok a második tulaja az ingatlannak, és eddig nem vettem észre?
Az előttünk lévő tulaj 2002.07-től birtokolta az ingatlant, ez idő tájt épült (építette Ő, mármint a hátsó szomszéd) a kerítés.
Megmondta, hogy a kerítés nem mozdul; tűzessem ki, ha akarom, de az se érdekli.
Ez így jó ahogy van, neki máséból egy centi se kell.
Kérdem én akkor, hogy a "882 nm2-emből hogy lett 710, az Ő 761nm2-éből 887nm2"?
Tévedhet ekkorát az ingatlan-nyilvántartás?
Sikerült beszélnünk a haszonélvezők másik felével is (a szomszéd felesége).
Elején egy cseppet zavaros és tagadó volt Ő is, biztos nem jól tudjuk.
Aztán úgy tíz perc beszélgetés után bedobta nekünk, hogy anno tényleg kitűzették és aszerint belógnak hozzánk 6 m-t, de semmiképp sem 10 m-et. Azért ez haladás!?(nincs ennek valami jogkövetkezménye, hogy tudják bár hol a határ, de csak azért is arrébb teszik? Erről persze se nekünk, se az előző tulajnak véletlen se szóltak volna! Beszélhetünk roszhiszeműségről?)
Tegnap még egy centink se volt, mára már van 6 m plusz.
Ez újabb kérdéseket vet fel bennem. Tudta hogy belóg 6 m-rel? Ilyenkor mi van?
(Csak érdekességként)
Ha a 6 m-t eddig tagadták, akkor lehet hogy meglesz az a 10 m is?
Ígéretet kaptunk, hogy jövőhét vasárnap a tulajdonossal is tudunk beszélni (mivel az Ő elérhetőségét nem tudjuk, és még értesíteni sem volt eddig lehetőségünk)!
Elnézést, hogy hosszúra sikerült, de próbáltam nem kihagyni bármit is.
Előre is köszönöm.
Először is nyugi!!!
Aztán nem vagy nm vagy m2... De semmiféleképpen nem nm2...
Harmadszor ez bűncselekmény, hiszen te megvettél egy telket, de a szomszéd ebből egy jó adag 172 m2-t kisajátított, mindenféle engedély, vagy bérleti szerződés nélkül...
Ha az adásvételi szerződésben a HRSZ-en kívül a telek mérete is rögzített, akkor nyert ügyed van, és az eladó jóhiszeműen járt el, így a szomszéd a hunyó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!