Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miként lehetne rendezni a...

Spityu82 kérdése:

Miként lehetne rendezni a telek határ vitát? (elbirtoklhat, vagy a mienk? )

Figyelt kérdés

2007-ben vásároltunk egy családi házat.

A földhivatali tulajdonlap szerint 882 nm2 telek tartozik hozzá.

Napokban kerti munkák miatt lemértük és arra a következtetésre jutottunk, hogy valójában 710 nm2, ami eddig fel sem tűnt nekünk. Az ingatlan-nyilvántartási térkép és némi számolgatás alapján a köztünk lévő kerítés kb. 10-10,5 m-rel arrébb esik. Az ő telke a földhivatal szerint: 761 nm2, a mért adatok szerint 887 nm2. A vásárláskor minden irányból egy teljesen körbekerített ingatlant vettünk, feltételeztük, hogy a telekhatárok rendezve vannak.

Megejtettük a szomszéddal a beszélgetést. Én beszéltem, Ő támadott; éppen csak a p.....a nem küldött el.

Vették a hátsó ingatlant 1996-ban, a lánya a tulajdonos, a feleségével Ők a haszonélvezők.

Állítólag kitűzette, bár ezt a kitűzést eddig nem tudta(nem is akarja) bemutatni.

Kérdése: miért is reklamálok, amikor már én vagyok a második tulaja az ingatlannak, és eddig nem vettem észre?

Az előttünk lévő tulaj 2002.07-től birtokolta az ingatlant, ez idő tájt épült (építette Ő, mármint a hátsó szomszéd) a kerítés.

Megmondta, hogy a kerítés nem mozdul; tűzessem ki, ha akarom, de az se érdekli.

Ez így jó ahogy van, neki máséból egy centi se kell.

Kérdem én akkor, hogy a "882 nm2-emből hogy lett 710, az Ő 761nm2-éből 887nm2"?

Tévedhet ekkorát az ingatlan-nyilvántartás?

Sikerült beszélnünk a haszonélvezők másik felével is (a szomszéd felesége).

Elején egy cseppet zavaros és tagadó volt Ő is, biztos nem jól tudjuk.

Aztán úgy tíz perc beszélgetés után bedobta nekünk, hogy anno tényleg kitűzették és aszerint belógnak hozzánk 6 m-t, de semmiképp sem 10 m-et. Azért ez haladás!?(nincs ennek valami jogkövetkezménye, hogy tudják bár hol a határ, de csak azért is arrébb teszik? Erről persze se nekünk, se az előző tulajnak véletlen se szóltak volna! Beszélhetünk roszhiszeműségről?)

Tegnap még egy centink se volt, mára már van 6 m plusz.

Ez újabb kérdéseket vet fel bennem. Tudta hogy belóg 6 m-rel? Ilyenkor mi van?

(Csak érdekességként)

Ha a 6 m-t eddig tagadták, akkor lehet hogy meglesz az a 10 m is?

Ígéretet kaptunk, hogy jövőhét vasárnap a tulajdonossal is tudunk beszélni (mivel az Ő elérhetőségét nem tudjuk, és még értesíteni sem volt eddig lehetőségünk)!

Elnézést, hogy hosszúra sikerült, de próbáltam nem kihagyni bármit is.

Előre is köszönöm.

2014. aug. 19. 08:33
 1/4 anonim ***** válasza:
fegyverrel, és tuti a tied.
2014. aug. 19. 09:17
 2/4 BlackSword ***** válasza:
61%

Először is nyugi!!!

Aztán nem vagy nm vagy m2... De semmiféleképpen nem nm2...

Harmadszor ez bűncselekmény, hiszen te megvettél egy telket, de a szomszéd ebből egy jó adag 172 m2-t kisajátított, mindenféle engedély, vagy bérleti szerződés nélkül...

Ha az adásvételi szerződésben a HRSZ-en kívül a telek mérete is rögzített, akkor nyert ügyed van, és az eladó jóhiszeműen járt el, így a szomszéd a hunyó...

2014. aug. 19. 10:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
fogod, kimeretteted a telked, kapsz papirt, vagy visszaadja, v feljelented!
2014. aug. 19. 10:40
 4/4 anonim ***** válasza:
91%
Hivatalosan leméretteted a telket, a hátárra új kerítést húzol. Ha a régi kerítés a te birtokodra kerül, simán lebontathatod, hiszen a saját magánterületeden van.
2014. aug. 19. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!