Ha akaratom ellenére lefotóznak tehetek feljelentest? Vagy ha összetöröm a telóját ez miatt még engem vesznek elő?
Mondjuk az igaz, vannak olyan esetek, amikor ennek tényleg van egy nagyon rossz perverz feelingje. Bántalmazás kísérőjelensége is lehet az ilyen erőszakos fotózkodás, főleg suliban, pl az egyik gyerek kiszolgáltatott helyzetbe akarja ezzel hozni a másikat. Nem feltétlenül tehet az áldozat erről, mert akár teljesen semleges képet is lehet nevetségessé tevő szövegkörnyezetbe beállítva bemutatni.
Iskolába jársz? Egy felnőttel együtt tegyetek feljelentést, vagy az eleve ott az iskolában jelentsétek az igazgatónak. Vagy ha ez nem jön szóba, ügyvédi levéllel is próbálkozhattok (valódi ügyvéddel, pénzbe kerül ugyan, de a kamut sajnos többnyire észreveszik, hiteltelenné válik).
A telefon összetörést nem tudom, szerintem főleg a bizonyíthatósággal lenne probléma. (Aránytalannak én nem nevezném, ha tényleg bántalmazásos jellegű a fotózkodás, de ezt gondolom, nehéz bizonyítani.) A suliban való bejelentéshez, ügyvédi levélhez viszont nem feltétlen kell sziklaszilárd bizonyíték, mármint ha olyan az elkövető, hogy könnyen be lehet ezzel ijeszteni.
Ha a suliban egy gyerek egy kiszolgáltatott helyzetű másik gyereket bántalmaz rendszeresen, és ennek a bántalmazásnak, megalázásnak része egy totózkodás is, és a bántalmazott áldozat már nem bírja tovább, és összetöri a telefont akkor:
nagyon nagyon szerencsés esetben,a felnőttek felgöngyölítik az egész ügyet, és véget vetnek az egésznek,
rossz esetben meg a felnőttek nem jönnek rá mindenre, és mellémegy az ügy
Vannak-e normális emberek abban a suliban (vagy munkahelyen) akikkel beszélni lehet az ügyről már előre (tanárok, vagy ha nem suliról van szó, munkatársak, főnökök)? akkor meg lehet, hogy ez is elég, hátha képesek valamit elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!