Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Facebookos üzenetes fenyegetés...

Facebookos üzenetes fenyegetés miatt lehet feljelentést tenni?

Figyelt kérdés
Napok óta fenyegetőzik egy gyerek. Igazi ész, nagyon tud mindent, igaz, hogy az egész városba csak vagy 3 emberrel van jóba, és mindenki egy utolsó nyomorult csicskának tartja. Ha feljelentem, akkor a rendőrség kikéri a facebboktól az üzenetet, vagy valami hivatalos úton kell eljuttassam nekik, vagy nem is foglalkoznak vele? Inkább jöjjünk össze páran, és rendezzük le? Persze megvárva míg ő üt, aztán önvédelem?
2014. júl. 9. 12:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Hallani kéne a másik felet is. Minden vitának két oldala van, most te mocskolod az ellenfeled, de nyilván ha a helyzet adott, ő ugyanúgy leírná rólad, hogy téged utál a fél város, meg amúgy is hülye vagy.

Facebook nem ad ki harmadik fél számára személyes infót, csak ha bűncselekmény elkövetéséhez kell tőlük segítség az ügy nyomozati szakaszában. Amit viszont te mondasz, az vétség (levélben mást fenyegetni). Ráadásul magánvádas, a sündör sündörkék hivatalból nem is nyomoznak ilyenekkel kapcsolatban.

Ha személyesen megy oda hozzád egy kvanagy haleffal, és a torkodhoz nyomja, és közben! mondja, hogy pl: "megöllek, ha még egyszer meglátlak", na az bűncselekmény, de ilyesmi faszbúkon keresztül (meg úgy általában személyes kontaktus nélkül) nyilvánvalóan nem valósítható meg.

2014. júl. 9. 12:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Már nekem akart jönni, csak többedmagammal voltam. Én nem vele vesztem össze, hanem egy haverjával. Amiért ő nekem akar jönni. Ezt le is írta facebookon. Nekünk nem volt konfliktusunk, csak ennek még haverja se volt, és a mostanival ennyire össze akar melegedni, hogy akivel összevesztem megbeszéltük, de ő nekem akar jönni. Közbe miatta vesztem össze is. Én se vagyok közkedvelt, de mellettem most is vannak jópáran, akik egy telefon és jönnek. Ő meg a helyi fekete bandával van jóba, akarom mondani lopja nekik a cuccokat meg ilyenek. Ezt nem egy feketétől hallottam már. Nekem van egy természetem. Aki nem fogadja el, azzal nem leszek jóba, de rosszba se. De az ilyen jellemtelenekkel nem kívánok szót érteni. Ha nekemjön, biztos nem ússza meg. De a poén, hogy ő se tudja mi baja velem, felhívott, szitkozódott a telefonba, mellettem voltak 3-an. Ekkor hívott "lerendezni". Ahogy odamentem, többedmagammal, hirtelen elhallgatott. Nem tudom, lehet, hogy én is leverném. Nem vagyok én annyira tönkre.
2014. júl. 9. 13:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen. Őrizd meg a fenyegetéseket és menj be a rendőrségre, tegyél feljelentést. Ez már nem abba a kategóriába tartozik, hogy a zaklatót kizárod és ennyi.

Ne ti rendezzétek le, mert az önbíráskodásnak számít és egyrészt a törvény bünteti, másrészt ezzel pontosan arra a szintre fogtok süllyedni, mint azok, akik most titeket fenyegetnek.

Az önvédelem akkor állja meg jogilag a helyét, ha már megtámadtak - és nem szóban -, és szó szerint véded magadat és az életedet. "Előzetes" önvédelem nincs, mert az önbíráskodás.

2014. júl. 9. 20:22
 4/4 anonim válasza:
Örizd meg az üzenetet amit fb kaptal ami a legfontosabb NYOMTASD KI !
2014. júl. 10. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!