Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elkövetek vmit, ha egy kamerás...

Elkövetek vmit, ha egy kamerás helikoptert bereptetek a nudistrand fölé és felvételeket készítek?

Figyelt kérdés

Végül is az se biztos, hogy észre veszik, de ha észre is veszik, sokat nem tudnak tenni, én meg GPS alapján akár 1 km-ről is irányíthatom, és full HD-ban meg elég jó felvételeket csinál még magasról is (ahol már ők nem is gondolnák, hogy mi az tulképpen, de ha mégis, azt végképp nem tudják, honnan irányítja valaki).

De jogilag ütközik vmibe vagy elkövetek vmit ezzel?

2014. aug. 12. 22:12
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

ugyan ... ez most olyan mint a jogsi. ha kimesz a pusztara a senki foldjere ahol 20 km-en csak kukoricatabak vannak es ott vezetsz autot, ugyanugy nem kell semmi.

a masik: tegyuk fel, rendben, lesz ilyen, de

1, sztem tok egyertelmu h csak a penzlenyulasrol szol

2, es utana is egy az egyben ott tartunk azaz keptelenseg vkit ellenorizni, elkapni ugymond. de meg akkor se ha en a panel tetejerol felszallok es vegigrepulok a Rakoczi ut felett. most nem?

2014. aug. 20. 09:47
 32/36 anonim ***** válasza:
Már bocsi, de olyan érzésem van, mintha életedben nem láttál volna egy rendes drónt, pedig ahogy írtad, van saját, foglalkozol vele, stb. Ha egy ilyen cucc tömegbe esik, ott valaki simán meghal (súlya, propellere miatt), én nem akarom, hogy az összes millimospalánta ilyenekkel száguldozzon engedély nélkül. Bárki, bármit is mond, jelenleg egy ilyen röptetése illegális (lsd. a korábbi linkeket, csak el kellene olvasni). Hogy hogyan ellenőrzik? Hidd el, megoldják :-)
2014. aug. 20. 23:28
 33/36 A kérdező kommentje:

épp az h jelenleg nem illegális csak most szenvednek vmi szabályozáson. de amúgy miért írok úgy mintha nem láttam volna? de te biztos jobban tudod ... nekem egy 1,30-as feszszárnyú repcsim is van (benzinmotoros) a helin kívül, és igen, tudom, miről beszélsz, de aki ezeket repteti, az pontosan tisztában van azzal h igen, meg kell tartani az X m távot a heli és az irányító meg más emberek között, na ennek ellenére én is jártam már úgy h a fejem fölött zúgott le egy heli és éppen sikerült elugrani vagyis reflexből kb hasra vetődni jó messze mert pont rám esett volna (mármint az nem az enyém volt természetesen, én nem vagyok ilyen béna). na de ez pár %-ban és a bénáknál esik meg.

A szabályozásról meg annyi h sztem csak úgy lenne értelme ha csak lakott területre korlátoznák, mert a kukoricának annyira nem fáj ha rá zúg egy heli 500 m-ről.

2014. aug. 21. 10:30
 34/36 CHRIS4 válasza:
Valószínű ennek az lesz a következménye, hogy az ilyen illegálisan, engedély nélkül felvett RC-s videók, képek miatt eléggé meg fogják szigorítani ezek reptetését, amit több ezer szabályos keretek között reptető pilóta fog megszopni. Akkor pedig, ha ilyenről tudomást szereznek, biztos kiverik a szart is az illetőből.
2015. febr. 10. 13:10
 35/36 anonim válasza:
Fogalmam sincs, hogy a jog szerint ez pontosan milyen következményekkel jár. Viszont, hogy erkölcsileg nem vagy normális az is biztos.
2015. febr. 10. 13:32
 36/36 A kérdező kommentje:

Azóta kutakodtam is és egy külföldön élő haverrel is beszéltünk róla, és úgy látszik, ez csak nálunk nincs szabályozva, mert ő pl Franciaországban lakik, és ott nagyon komoly bűncselekménynek számít lakott terület felett reptetni bármit is. Nem a kamera meg fotó miatt, hanem mert állítólag voltak ebből durva balesetek és azóta nagyon beszigorították a témát.

Hát nálunk ehhez képest valahogy a kutya se foglalkozik a kérdéssel vagy a fene tudja, jelenleg legalábbis nincs rá szabály, ezt is lechekkoltam már. Persze az már más, ha történik valami ...

De akkor lehet h ezért gondolkodnak nálunk is ezen, hogy szabályozni kellene magát a reptetést is eleve. Azt mondja a haverom, hogy pl kint náluk nagyon meg van határozva, hogy csakis itt meg ott lehet, szal nem csak lakott területek felett tilos, hanem pl még olyan erdők felett is, ahol turistautak mennek, még akkor is, ha amúgy elhagyott rész és évente 2 ember megy arra.

Na kíváncsi leszek, nálunk vajon mit találnak ki erre ...

2015. febr. 12. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!