Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek nem védik Magyaror...

Szerintetek nem védik Magyarországon túlságosan az emberek jogait?

Figyelt kérdés
Pl. utcai verekedésért, egy kis önbíráskodásért miért kell büntetni?

2014. aug. 11. 20:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
57%
Csak ha bűnözőkről van szó.
2014. aug. 11. 20:30
 2/17 anonim ***** válasza:
30%
De, és pont azokét akikét nem kéne. Szerintem hülyeség az egész magyarországi jog rendszer. Senki ne bántson senkit és semmit, vagy kedvesen szóljanak egymáshoz vagy sehogy. És vissza kéne vezetni szemet szemért-fogat fogért törvényt.
2014. aug. 11. 20:34
 3/17 anonim ***** válasza:
66%
Hú, azt a kutya, mennyire védik a jogaikat, nyilván azért osztatja fel Orbanius atyuska, első ezen a néven, a szakszervezeteket, mert annyira törődik az emberek jogaival.
2014. aug. 11. 20:37
 4/17 anonim ***** válasza:
86%
Épp azaz, hogy nem védik itt a becsületes emberek jogait, max a gazemberekét.
2014. aug. 11. 20:40
 5/17 anonim ***** válasza:
60%
A kérdésed magyarázatából éppen az ellenkezőjét olvasom ki, vagyis hogy kevesled az emberi jogokat.
2014. aug. 11. 20:48
 6/17 anonim ***** válasza:
60%
Dehogynem, csak azokét akik kevesebbet érdemelnének.
2014. aug. 11. 21:05
 7/17 anonim ***** válasza:
59%
Egyáltalán nem. Azért kell, mert a Magyarországon hatályban levő törvények szerint büntetendő. Nem azért büntetendő az önbíráskodás, mert védeni kívánnak egy bűnelkövetőt, hanem azért, mert a büntetés végrehajtása nem a civilek feladata. És ez így nagyon helyes.
2014. aug. 11. 21:22
 8/17 anonim ***** válasza:
71%
Pont az a baj, hogy a bűnözőknek több joguk van, mint az átlagembernek. Nagyobb büntetést kap egy önbíráskodó (sose értettem, ez miért számít bűncselekménynek, szerintem inkább jutalmazni kéne), mint egy nemi erőszakot elkövető vagy egy mezei rabló.
2014. aug. 11. 21:26
 9/17 anonim ***** válasza:
97%
Addig nem örülsz, hogy büntetik az utcai verekedéseket és önbíráskodást, amíg nem te vagy az áldozat. Persze, tudom én, keménytökű gyerek vagy, akit Stallone, Schwarzenegger és Van Damme génjeiből klónoztak, így ez lehetetlen, de vannak emberek, akik szerint tisztességesebb, ha egy pártatlan bíróság vizsgál ki egy ügyet ahelyett, hogy a szomszéd tarkón bäsz egy asztallábbal, mert elcsaptad a kutyáját, ami folyton kiszökik, mert nem hajlandó normális kerítést csinálni. Vannak olyan emberek is, akik nem szeretnének tömegverekedéseken keresztül munkába járni, ahol épp két család önbíráskodja le a vitás ügyeit.
2014. aug. 11. 21:27
 10/17 anonim ***** válasza:
18%
#7 szerintem is elfogadható lenne, ha volna(nak) egy valamire való végrehajtó szerv(ek). De nincs.
2014. aug. 11. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!