Hogyan vonatkozik az új oktatási törvény a doktorandusz hallgatókra?
Most vagyok első éves orvosin, ami azt jelenti, hogy 6 évet fog finanszírozni nekem az állam, és ezt 20 éven belül kell majd ledolgoznom, miután végeztem. Ez ugye nem kevés idő.
És megfordult a fejemben, hogy elmennék még ezután phd képzésre, amit tegyük fel, megcsinálok 3 év alatt.
Akkor ez a 3 év beleszámít a ledolgozandó 6ba, illetve van erre egyáltalán esély?
Vagy a már meglévő "törlesztendő" 6 évemhez hozzádobok még 3at, és így egy örökkévalóságot kellene még itthon töltenem?
Ha az utóbbi a helyzet.. Nem hinném, hogy túl sokan maradnának phd képzésen.
Illetve, ha a 3 év után még mindig 6 évet kell ledolgoznom itthon, az sem hangzik valami jól.
Azt viszont tudom, hogy a magyar egészségügyben nem szeretnék dolgozni, mert undorító, hogy mi folyik itt, és nem akarok a részese lenni.
megértelek, de sajnos így van. a PhD-időszakra mentességet kapsz, tehát elvileg ennyivel kitolódik. legalábbis én így tudom.
persze ha csak 1 mód van rá, menekülj ... jobbat úgyse tudsz tenni. kintről meg röhögve fizeted a dolgokat, aztán fulladjanak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!