Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jó megoldás lenne?

Jó megoldás lenne?

Figyelt kérdés
TÉSZ ügyben lenne egy megoldási javaslatom. Strasbourg sem szólhatna semmit, ugyanakkor szerintem a társadalom is elfogadná. Szóval a javaslatom az, hogy ne lehessen eleve kizárni a feltételes szabadlábra helyezést még a legbrutálisabb gyilkosok esetében sem, minden életfogytiglant 25 év múlva vizsgáljanak felül, viszont az áldozat törvényben meghatározott legközelebbi élő hozzátartozójának hozzájárulása is kelljen a feltételes szabadlábra helyezéshez. Ha az áldozat özvegye/gyereke, stb... hajlandó megbocsájtani, akkor kiengedhetik, ha nem, akkor nem, több áldozat esetén az összes áldozat legközelebbi hozzátartozójának megbocsájtása kell. A hozzátartozó hozzájárulása nem jelenti automatikusan, hogy kiengedik, csak szükséges hozzá.
2014. júl. 19. 17:22
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

"Nem, ha a hozzátartozónak vétójoga van, akkor a hozzátartozó is dönt. "

Bizonyos (kisebb súlyú) ügyekben arról is a sértett dönt, hogy induljon-e egyáltalán büntetőeljárás. A hangsúly az IS-en van, a bíróság-é a fő felelősség, de a hozzátartozónak is van beleszólása. Amúgy, ha az én ötletem nem jó, akkor mondj jobbat, hogy Te mégis mit kezdenél a strasbourgi ítélettel. Mert most a kormány azt mondja, hogy ír egy külön kegyelmi törvényt, de én tartok tőle, hogy Strasbourg-nak az sem fog megfelelni...

2014. júl. 20. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!