Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kérhetek távoltartási végzést...

Kérhetek távoltartási végzést nagyszülőkre? Ha igen, mi a módja?

Figyelt kérdés
Férjem szüleinél nagyon elfajultak a dolgok. Apósom évek óta csalja anyósom,meglopja a családot, fekete társaságokba keveredett stb, így már egy ideje kerülöm, hogy oda menjünk látogatóba, inkább csak anyósom jön hozzánk. Válni nem akar, mert fél az egyedülléttől, hiába kértük. Az elmúl hónapban nagyon elfajultak a dolgok. Verekedés, ütlegelés a folyamatos kiabálás mellett, maffiafenyegetés stb. Tegnap skypeoltunk anyósommal, akinek be volt kötve az álla. kérdeztük mi történt, és kiderült, hogy apósom bedrogozva ment haza, üvöltözött, anyósom meg késsel támadt neki, de végül magát vágta meg. Nekem ez volt az utolsó csepp. A férjemnek a szülei, már ő is nagyon kivan ettől. Én nem akarom innentől, hoG a gyerekem életének a részei legyenek. Másfél éves, eddig sem találkozott velük sokat, most még nem fogja fel. De nem akarom mondjuk egy év múlva elmagyarázni neki, hogy azért nem megünk mamáékhoz, mert megölte nagypapát, és most börtönben van.
2014. júl. 16. 15:31
 1/7 A kérdező kommentje:
azt meg főleg nem akarom, hogy egy ilyen vagy hasonló jelentnek szemtanúja legyen
2014. júl. 16. 15:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Meg lehet tagadni a láthatásukat. Aztán perre viheti a nagyszülői jogainak kérdését. Nem kell engedni, úgyse csinál semmit.
2014. júl. 16. 15:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben tenném azt, amit eddig: nem vinném még a közelbe sem a gyereket, anyós jöhet hozzánk, amikor csak szeretne, de apóst semmiképpen látni nem akarom. Senki nem fog ezért titeket elővenni, nem is értem igazából a kérdést, mert ahogy én értelmeztem após nem igazán töri magát, hogy az unokájával legyen. Ha meg mégis úgy érzi, hogy sértik őt a láthatási jogában, akkor mehet a bíróságra, de ilyen vajjal a füle mögött, ő onnan nem is jönne ki pár évig.
2014. júl. 16. 15:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Anyóssal sem akarom, hogy találkozzon, amíg ez az egész el nem simul. De ha nincs papír, após is bármikor beállíthat hozzánk és semmit nem tehetek. Ha pedig idővel lenyugszanak a kedélyek, anyós jöhet hozzánk, nem fogom rá hívni a rendőrséget, hiába van végzés.
2014. júl. 16. 15:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy semmit nem tehetsz? Nem engeded be aztán kész. Erősködik rendőrt hívsz, ennyi.
2014. júl. 16. 16:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Anyóssal miért ne találkozzatok? Ne haragudj, ezt nem értem. Apóst meg nem kell beengedni. Hidd el, nem fogja megvárni a rendőröket.
2014. júl. 16. 16:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Távol tartást az egy címre bejelentett közös háztartásban élők valamelyikére lehet kérni, aki fizikai erőszakot követett el a közelmúltban. Ez maximum 3 nap, majd gyorsított bírósági eljárásban képviselni kell a sértettnek az eljárást, és a bíró 30 napra meghosszabbíthatja.

Ha nincs a te címedre bejelentve, akkor nem tudsz távol tartást kérni, viszont, ha az engedélyed ellenére bemegy, akkor magánlaksértést követ el.

2014. júl. 16. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!