Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valakit arcon köpök vagy...

Ha valakit arcon köpök vagy lefröcskölök vízzel, az jogi kategória? Ha igen, milyen büntetés jár érte?

Figyelt kérdés

2014. júl. 14. 03:17
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Tehát nyilvánosság kell a dologhoz?

A vízzel fröcskölést kérem tisztázzuk már. Valamint azt is, hogy ha valaki magánlevelezésben rágalmaz, az akkor nem rágalmazás kategória? Valamint ha én négyszemközt fröcskölök le vízzel valakit, akkor azzal hol sértem a hírnevét? Mindkét esetben fennáll a szándékosság, de a jó hírnév megsértését már nem tudom teljesítik-e.

2014. júl. 15. 01:09
 12/13 anonim ***** válasza:

Nagy nyilvánosság a büntetőjogi alakzatához kell. Ha nem nyilvánosság előtt teszi, akkor csak szabálysértés.

A rágalmazásnak az a feltétele, hogy mások előtt tegye. Ha magánlevelezésben neked ír rólad sértő dolgokat, az nem rágalmazás. Ha a szomszéd néninek, az igen.

2014. júl. 15. 15:14
 13/13 anonim ***** válasza:

Na meg a méltósághoz való jog. Persze 1000-ből 1 ember rohan ilyenek miatt a rendőrségre főleg ha egyszeri eset, azért se megy senki mert pl. valaki lek*rvázza a másikat de egyébként jah....a köpködés tutira. A vizes dolog necces, de ugye a már említett szándékosság...

Rágalmazás/hamis vád büntetendő. Ha pl. valótlant állít, akár 5 évet is jelenthet.

2014. júl. 15. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!