A2-vel ha pár kw-ttal erősebb papíron, mint lehetne, abba beleköthet a rendőr?
Büntetett már meg valakit ez miatt? pl 35 kw ig lehet ugye, és 38 kw, vagy hasonló.
Illetve ez a 0,2 kg/kw arányt meg nem haladó dolog...ha fentibe nem, akkor ezt szóvá teheti?
néztem egy suzuki banditot, 33 kw, nade 175 kilo, akkor ez 4,4 kw/kg.
Kötött már valakinek ilyenbe bele a rend éber őre?
Tegyük fel, hogy a motor papírjai rendben vannak, rendszám, biztosítás, forgalmi, műszaki, minden okmány megvan, és érvényes.

Ha kismotor jogsival vezetsz 70 köbcentis motort azért nem büntet szerinted?
Dehogyisnem.
Szabálysértés, olyan motort vezetsz, amire nincs jogosítványod.
Tudja mindenki hogy pár lóerő már nem oszt-nem szoroz... de akkor is ez az hivatalos forma.
Persze jópénzért.... átírják neked 38ról 25re forgalmiban

"néztem egy suzuki banditot, 33 kw, nade 175 kilo"
Matekból nem vagy a helyzet magaslatán, elosztod a kg-ot a kW-tal aztán leírod fordítva! A 33 kW-os moci nem lehet könnyebb 165 kg-nál, és a példádban szereplő járgány simán belefér a keretbe.
A számítás pedig így néz ki: kW:kg (33:175=0,188 kW/kg)
De könnyebb fordítva számolni, szorozd meg a teljesíményt kW-onként 5-tel, ettől nem szabad könnyebbnek lennie a motornak.

nah így már vili.
nem gondoltam végig. gyors ötlet volt, és megcseréltem a számokat.
szóval ez így jó.
talán még annyi hogyolvastam itt neten, hogy a kisköbcentis motoroknal szerencsésebb ha pl 2 henger van csak, és nem 4, merthogy azok megbízhatatlanabbak. ez így van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!