Beleköthet a rendőr a nem gyári alufelnibe? Hogyan szerzek műbizonylatot?
Hallottam rémhíreket, hogy elő-elő fordul olyan, hogy rendőr uram megállít azzal, hogy nem gyárik a felnik a kocsin és el is veszi a forgalmit, ha nincs róla műbizonylat.
A másik, hogy akkor nem köt bele, ha van műbizonylat. Mi az a műbizonylat, és hogyan tudok szerezni? Vagy amelyik felnit TÜV bizonylattal árulják, akkor az már megfelel?
Nekem műszaki előtt (1 hete) tette fel a kérdést a szerelő: van-e műbizonylatom az alufelnihez?
Nincs, de szerintem ezért nem veheti el a forgalmit. Milyen alapon venné el? Az autó rendben van, én nem ittam, a papírjaim érvényesek, nem követtem el szabálytalanságot, amiért megbüntethetne. Ha meg nagyon fáj neki a műbizonylat hiánya, akkor felajánlom, hogy lecserélem.
Azok után, hogy ismerősömnek a gyári BMW üveget megmérték, aztán mert a fényáteresztő-mérő cuccuk az isten, lekaparták a műszakis matricát a rendszámról, én már mindent el tudok képzelni...
Egyébként nem mindegy, hogy milyen alufelni van egy autón, hiába megy rá! Vegyünk mondjuk egy 4x100-as felnit, ilyet általában a régi Golf, Corsa, és hasonló autókon találni, 8-900 kiló körüliek. De fel lehet rakni az 1200 kilós BMW-kre (E21, E30) is, aztán ki tudja, meddig bírja ekkora terhelés alatt...
És lemaradt a felnis terhelési indexes kérdés linkje:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__174..
Parancsolj,kérlek... :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!