Eladtam egy telefont de aki megvette nem olvasta el figyelmesen a hirdetést és feljelentett mire számítsak?
Figyelt kérdés
A hirdetésben leírtam hogy érintőpanelt kell cserélni...2014. júl. 12. 13:32
1/12 anonim válasza:
semmire.
ha leírtad, h hibás, akkor így járt.
2/12 anonim válasza:
A hirdetésed pontos szövegéről van hitelt érdemlő bizonyítékod? Nyomtatvány, vagy fénykép? Elektronikus fájlformátum sajna nem jó bizonyításnál....
3/12 anonim válasza:
A másodiknak nincs igaza. Egy barátom nemrég vesztett el egy pert, ahol a felperes egy facebook chat-en történt beszélgetésre hivatkozva perelte be. Szóval elektronikus formában is lehet bizonyítani.
4/12 A kérdező kommentje:
Annyi bizonyítékom van hogy még fent van az oldalon a hirdetés.
2014. júl. 12. 15:01
6/12 A kérdező kommentje:
Mi az hogy nem sok?Ennél jobban mivel lehetne bizonyítani?
Egyébként ismerősömnek volt ilyesmi ügye és neki elfogadták h kinyomtatta a hirdetést és egyebeket...
2014. júl. 12. 15:07
7/12 anonim válasza:
Harmadik vagyok. A per tárgya ott a barátomnál volt, hogy az alperes mégsem kért végül egy szolgáltatást, amit megbeszéltek, de a felperes állította, hogy már létrejött a szerződés, köteles kifizetni. Meg voltunk győződve róla, hogy kiröhögi a bíróság a felperest, ha egy FB chat-en lévő beszélgetéssel nyomul, mindenféle írott szerződés nélkül. Hát nem. A bíróság szerződésértékűnek ítélte meg, mivel mindkét fél egyértelműen azonosítható, és ott van feketén-fehéren, hogy miben egyeztek meg. Ennyit az elektronikus formátumról.
8/12 anonim válasza:
Kérhetsz hitelesített másolatot a hirdetésről az okmányirodában, ezzel védve vagy a megtévesztés vádja ellen. A vevőnek van 8napos elállási joga, vagyis visszavásárlás.
9/12 #Gábor# válasza:
Ha fent van a hirdetés, akkor nehéz lesz annak ellenkezőjét bizonyítani.
Egyébként a hirdetőoldal üzemeltetője is megkereshető, az kiadja a hirdetés pontos adatait. Hogy neked kiadja-e, azt nem tudom, a hatóságnak biztos.
10/12 anonim válasza:
" A vevőnek van 8napos elállási joga, vagyis visszavásárlás."
NINCS!
Mikor tanuljátok már meg? Ez az elállási jog kizárólag internetes kereskedelmi értékesítésre vonatkozik. Magánszemélyre nem!
És az elállás oka egyébként sem lehetne az, h hibás a termék, mikor hibásként volt hirdetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!