Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az amerikaiak nem tartják...

Az amerikaiak nem tartják veszélyesnek a marihuánát, Obama legalizálná. Szerinted ez helyes döntés lenne?

Figyelt kérdés
[link]
2014. júl. 10. 15:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
33%
A kapudrog hatás egyik felében igaz, ha a heroinistákat megkérdezed mivel kezdtek a marihuánát mondják. Amúgy ez a mindenki azt csinál magával amit akar hozzáállás nem egészen helyes, ha a szer függőséget okoz és segítség kell a leszokáshoz, akkor ezzel a döntéssel mindig lesznek használók akik nem tudják letenni.
2014. júl. 10. 18:28
 12/16 anonim ***** válasza:
94%

"Ne "magyarázzuk" már meg, hogy az alkohol veszélyesebb mint a fű..." Erdekes, ket ismerosom is van, akik bevallottan fu fogyasztok (USA), es mindegyiknek van valami normalis allasa, ahova rendesen bejar, panasz a munkajukra meg nem volt.

Erdekes, a rokonaim (HU) kozott ket alkoholista is van. Az egyik olyan budos, hogy rogton zuhanyzas utan is hontalan buz arad a testebol, 50 eves de az arca mint egy 70 evesnek, a masik pedig munkarol munkara jar, mert csak addig tud egy melot megtartani, amig le nem issza magat es a fonok kirugja. Raadasul tobb az ittas ebrenlete mint a tiszta es egyre tobbszor hallucinal (deneverek a hutoben meg egyeb agymenesek).

Fu tuladagolasba meg nem halt bele senki... Ha nagyon be vagy tepve, a legrosszabb ami tortenhet, hogy szarul erzed magad, de par ora alatt elmulik.

Alkohol tuladagolasban mar tobben eletuket vesztettek, ha nagyon sokat iszol akkor nemcsak hogy szarul erzed magad, de hanysz, szedulsz, remegsz, szenvedsz, es ha kialszod magad, masnap is ugy erzed magad mint a felmosorongy.

2014. júl. 10. 21:52
 13/16 anonim ***** válasza:
Most érvelek egy kicsit a szerek melett is. Lehet okosan is használni szerintem. Az, hogy "nekem az egyik ismerősöm stb." nem túl helytálló bizonyíték. Ez olyan kb. mint, hogy egyik ismerős belehalt az aszpirin fogyasztásba és ezért ne fogyaszd (lehetséges, ha pl. 100 darabot bevett, akkor meghalhatott). És akkor szerinted máris rossz az aszpirin? Ja és tudjátok miért tiltották be a kendertermesztést először? Mert jó lett volna a gyapot helyett és ez vkinek nem volt jó. Nem azért, mert tudatmódosító.
2014. júl. 10. 22:17
 14/16 laszlo-1 válasza:

Arról kérted a véleményeket, hogy helyesnek tartjuk-e a döntést, nem pedig hogy szerintünk ártalmas-e a szer, noha a kettő valamilyen szinten összefügg. Szerintem helyes a döntés. 1. Végülis egy természetesen előforduló növényről van szó, aminek az üldözése nagy hatósági tartalékokat emésztett fel, amik nem állnak köszönő viszonyban sem annak társadalmi kártékonyságával. 2. Az emberek egy része így is találkozik és él vele. Ekkor viszont kénytelen bizonyos szinten kapcsolatba kerülni kétes elemekkel, az alvilággal. Igy könnyebben kapudroggá vállhat.

Ezért szerintem az alvilág kikapcsolása és a rendőri kapacítás, költség megszüntetése mindenképpen hasznos döntés.

2014. júl. 11. 14:47
 15/16 anonim ***** válasza:

ma 14:47 - egyetertek a kommentelovel.

A fu tenyleg nem olyan szer, ami naponta szedi az aldozatait, mint a heroin vagy a meth es pl en is probaltam tobbx a fuvet, de ha fizetnenek sem probalnam ki a ket masikat mert lattam (szemelyesen) meth hasznalot es kegyetlen ilyesztoen nezett ki, nekem ez eleg elrettentesnek.

A legalizalas miatt a fuvet hasznalo ertelmisegieknek sem kell az eletuk tonkretetelet kockaztatni, azert mert lebuknak egy spanglival a zsebuknek es nagyon sok hasznalo eskuszik a fu jotekony hatasara (egeszsegugyi hatas, nem szorakoztato hatas;)

Persze a legalizalas nem fog segiteni a remenytelen szerhasznalokon, akik sittes ruhaban, koszosan, fesuletlenul allnak az ajto elott es varjak, hogy nyisson a bolt, de az ilyen alakok altalaban mas szerektol lesznek ilyen lecsuszottak, nem a futol es csak azert fordulnak a fuhoz, mert elerhetobb szamukra, mert mar nincs penzuk beszerezni a durvabb cuccot.

2014. júl. 11. 19:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Természetesen helyes döntés lenne.Ki tartja veszélyesenek egyáltalán?Max. az alkoholisták...
2014. aug. 19. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!