Jól értelmezem, hogy egy Ket-es ügyben esély sincs kitörni a megyéből?
-Úgy értem: van az I. fok, rendben.
-Megfellebbezem, megy II. fokra, rendben (aminek kvázi semmi értelme, mert sokszor egy azon szerv bírálja el azt is, csak formailag más a neve)
-ez is elutasít: jön a bírósági kereset (de persze csak a helyihez lehet > összeköttetések révén kb esélytelen, főleg ha kisebb helyről van szó)
-ezt is megfellebbezem, megy a megyeire (ítélőtáblára), amely ugyan azon városban lévő bíróság (ha megyeszékhely is ez a nem túl nagy város) > eredmény semmi.
Na és akkor ezek után érdekelnének a lehetőségek, hogy a bűvös körből kikerülve, hogy lehet mégis független testület elé vinni az ügyet? (arra nem hivatkozhatok az elfogultsági indítványban, hogy a Józsi 4szemközt közölte velem, hogy már úgyis lebeszélte a Pistával, szal hiába erőlködök).
Van ötlet erre? Hogy tudom esetleg eleve is más megyében indítani az ügyet?
konkrét ügyet nem tudom, mennyire merjek mondani, de röviden: egy Ket szabályai szerint eljáró hatóság, ahol a hátsó szándékok már az eljárás megindulásakor tiszták voltak, na csak ez így nem frankó. gondolj bele, egy kisvárosnál a megye se túl nagy garancia, ez sajnos nem Budapest.
tehát olyan tipp kellene amivel ki tudok törni h átkérjem az ügyet (bármely szakban jó) más megyébe, és úgy már mások az esélyek.
Hát kérheted, hogy zárják ki a hatóságot, ha nem képes elfogulatlanul dönteni, de ezzel sem érnél el sokat a te esetedben, hiszen a felügyeleti szerve (megyei szintű) fog kijelölni más hatóságot, ha igazat ad neked. Mellesleg bírósági felülvizsgálatnál csak kivételesen lehet fellebbezni, szóval arra sem tudsz játszani, hogy esetleg eljutsz Ítélőtábláig.
Azt egyébként nehezen hiszem, hogy a bíróságnál is elfogultak lennének, még kis helyen sincs akkora befolyása hivataloknak, hogy a bírókat ugráltassák.
elég nagy az összefonódás. ha látnád azokat az iratokat, amiket én, sztem te is mást mondanál. kb a szememnek nem hiszek, mindig úgy csűrnek-csavarnak mindent, hogy az igazság teljesen mellékes, az ő igazuk a lényeg na meg hogy kimossák azt aki az emberük. de szó szerint, akár bűncselekmények elkövetésével is, akár konkrétan úgy, hogy nem engednek élni jogaimmal (letagadnak, megmásítanak iratokat, lapokat cserélnek ki és stb stb, csupa olyan, amit úgyse tudok bizonyítani).
Azt mondod, nem tudok kitörni ezek szerint a megyéből? és hivatalosan sincs semmi jogi kiskapu, hogy máshova kérjem? pl. ha bejelentkezek állandó lakhelynek más megyébe vhova, akkor se leszek erre jogoosult?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!