Siasztok! Párom elméletileg örökölt nagymamájától egy ingatlan egykilenced részét. Mire kell odafigyelnünk ebben a helyzetben?
A nagymama 2 fia, illetve a harmadik, már elhúnyt fia után 3 testvér örököl az ingatlanból. A körülmények eléggé zavarosak.
Mindenkit értesítenek a hagyatéki eljárásról? Ilyen esetben mindenképp el kell majd adni az ingatlant? Ha igen, ki fogja eladni? (nem merülhet fel sikkasztás, miszerint a valós vételárnál alacsonyabb árat tüntetnek fel az adásvételi lapon?)
A barátnőm az elhúnyt édesapja után örököl.
Viszonylag nagy értékű ingatlanról van szó én körülbelül 20 millió forintra tippelném.
A nagymamától a három gyerek, illetve a meghalt gyereke örököl.
A hagyatéki tárgyaláson ezt határozatba foglalják, és minden szóbajöhetö örököst értesítenek a tárgyalás idöpontjáról.
Az ingatlant eladni csak úgy lehet, ha az ÖSSZES tulajdonos beleegyezik, mert nekik elövételi joguk van.
No igen, az a helyzet, hogy két rokon már a nagymama ottléte ideje alatt is elég látványosan védte a lakást, például azt sem engedte meg, hogy a barátnőm odaköltözzön pár hétre. (nem a nagymama, hanem az egyik rokon)
Illetve a nagymama volt élettársának a lánya beköltözött a házba (többszintes egyébként) De egyáltalán nem biztos, hogy bármi köze is van hozzá.
Szóval nagyon bonyolult a helyzet.
Nekem semmi közöm hozzá, de a barátnőm érdekeit védve szeretnék utánajárni mert tudom mennyit szenved az után, hogy édesapját elveszítette és nem lenne tisztességes, ha az apukája után járó örökséget is elvennék tőle a hiéna rokonok. Nagyon aggódom érte. Nehéz élete van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!