A szerződést nem írtam alá, most mégis pénzt követelenek, mit tehetek?
A történet röviden így hangzik:
Felnőttképzést végső alapítványi iskolában szerettem volna tanulni, meg is jelentem a beiratkozáson annak rendje és módja szerint, ahol a még ott tanuló diákok is jelen voltak, és hát nem kímélték az iskola vezetését, működését. Elbeszélgettem ott egyik másik tanulóval, szüleivel, a lényeg, hogy teljesen elbizonytalanodtam.
Bementem, egy jelentkezési lapot kitöltöttek, amin szigorúan az adataim szerepeltek, ezt alá is írtam, majd elém tették a szerződést, a tandíjról, annak fizetéséről stb.. Ekkora azt mondtam, hogy sietnem kell, majd az első órára behozom. El is mentem, és magát a szerződést NEM írtam alá.
Aztán végiggondoltam és végül nem mentem vissza. 6 hete viszont felhívtak, hogy jó lenne befizetnem 500 ezret, vagy ügyvédhez fordulnak.
Kérdéseim:
Tudnak-e bármit is tenni?
Ügyvédi felszólítás most jött, nem voltam itthon, nem vettem át, de biztos onnan! A magammal hozott szerződést elolvasva van egy olyan pont, hogy ha átveszem, akkor szerződés szerint el is ismerem a tartozást (Ptk. 242). Még egyszer hangsúlyozom, nem írtam alá! Félek, hogy bepróbálkoznak, vagy odahamisítják az aláírást, (még ha a per során ki is derül, hogy nem én írtam alá)
Köszönöm szépen!
"Bementem, egy jelentkezési lapot kitöltöttek, amin szigorúan az adataim szerepeltek, ezt alá is írtam ..."
Ez azt jelenti, hogy aláírta az egyetemmel/főiskolával kötött szerződést (beiratkozott). Tehát létrejött a hallgatói jogviszonya, bár a kérdezőnek kéne tudnia, hogy mit írt alá. Az hogy, ő nem járt be nem függ össze a jogviszonyával, ilyenkor sok helyen automatikusan berakják aktív félévre, van ahol a tárgyakat is felveszik helyette első félévben. Ez az alapja a követelésnek a mi a tandíj.
Na a sok hozzá nem értő barom.
Nem kell fizetned semmit, ez kb olyan, h beadod feb 15-ig a jelentkezési lapot aztán cső.
Jön az sms, majd elvileg be kellene fizetni, de ha nem fizeted nincs vizsgakiírás, se semmi.
Ha nem fizetsz, nem fizetsz, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!