A különvagyont (házasság előtt szerzett vagyon) örökölheti-e a házastárs az új Ptk. Szerint? Van gyerekem, szeretném, ha kizárólag ő lenne az örökösöm.
Igen, de a szülők haszonélvezete erősebb, az engedélyük nélkül még csak be sem költözhetnének a gyerekek se...
Ha egyszer a szülők kitalálják, még a férjed is mehet ahová akar, hiába a tulajdona a ház, kirakhatják
Off-os
Tudom jól, hogy nekik így nagyobb joguk van. De ugye nélkülük még a lakást sem tudjuk kettőnk nevére íratni.
Szerintem rosszul..
Idézd me azt a cikket!
Miből következtettél arra?
Igen, mindkettőt..örökölhet.
Mégis milenen az örökség tárgya?
Tehát arra a házra, amiben éltek haszonelvezetet csak, arra amivpben nem, vagy minden másra( autó, motor, telek, nyaraló, bankszámlán lévő pénz fele( mert a másik fele, mégha a te neveden is van, akkor is a vagyonközösség miatt eleve az övének szamít)) tulajdonjogot( megfelelő százalékban) örököl
Ha nem vagytok jóban, akkor írj végndeletet, amiben a gyereket nevezed meg örökösnek. Erről még a házastársadnak sem kell udnia, ha nem akrod.
Szerintem ez a tuti.
a lényeg, hogy közjegyzővel kell hitelesíttetni.
Nem tudom hol élsz, de Bpesten a főbb csomópontoknál kb minden utcában van. Kicsit egyszerűbb, mint "vidéken" ahol van egy, és még tán ismer is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!