Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogi kérdés házzal kapcsolatba...

Jogi kérdés házzal kapcsolatban: após visszaköveteli az ingatlanát, amit szóbeli megállapodás után nekünk ígért. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
ha mi egy egyezség után beköltöztünk após házába,amit nekünk ígért szóbeli megállapodással,s megcsináltuk az egészet,a tetőt is beleértve (beköltözéskor a tető állapota abszolút romos volt),akkor mi kiköltözésnél (vissza követeli a házat) leszedhetjük a tetőt?
2014. jún. 15. 19:55
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
tanú van, mivel a férjem egyezett meg vele,ezért én,anyósom,sógornőm minimum. állandó lakcímünk azért nem ez,mert ahhoz ő is kellett volna,h. bejelentkezzünk,de mivel alkesz,így sosem tudni hol van,így csak ideiglenes,vagy tartózkodási vagy micsoda. vagy ehhez is kellett ő csak már nem emlékszem? és akkor ez már ráutaló magatartás? ügyvédhez megyünk,de most minden energiánkat az új ház megvételére kell fordítanunk,így az várat magára. köszönöm az eddigi válaszokat,ha van új a nap alatt,írjatok még!
2014. jún. 15. 21:32
 12/28 anonim ***** válasza:
88%

"a szóbeli megállapodást is elfogadhatja a bíróság, ha megalapozottan tudjátok bizonyítani"

Kérlek, ne beszélj hülyeségeket, ha pont feletted leírtam, hogy ingatlanra vonatkozó szerződést kizárólag írásban, jogi képviselettel lehet kötni!!!

2014. jún. 15. 21:35
 13/28 anonim ***** válasza:
24%

Az új Ptk-ban van egy olyan jogi intézmény, hogy "hozzáépítés" :

"(1) Ha valaki saját anyagával jóhiszeműen a más tulajdonában levő épülethez hozzáépít, és ezzel az ingatlan értékét jelentősen növeli, az építő és az épület tulajdonosa eltérő megállapodásának hiányában közös tulajdon keletkezik (a továbbiakban: hozzáépítés). Az egyes tulajdoni hányadok mértékét az egész ingatlan és a hozzáépített rész értékének a hozzáépítés befejezésének időpontja szerint meghatározott arányában kell megállapítani."

Ez a közös tulajdon természetesen ingatlan-nyilvántartáson kívüli jogszerzés, bírósághoz kell fordulnotok, hogy kimondja a közös tulajdon létrejöttét. A bírósági határozattal pedig mehettek a földhivatalhoz, hogy bejegyezze a tulajdonjogot.

2014. jún. 15. 21:58
 14/28 anonim ***** válasza:
17%

ma 21:58

Igen, hozzáépítés, viszont nem az új Ptk. szerinti, mert azt a hatálybalépése előtti tényekre,jogviszonyokra nem lehet alkalmazni. De persze ez csak kötekedés, mert a régiben is ez a szabály :D

2014. jún. 15. 22:53
 15/28 anonim ***** válasza:
79%

+ a szóbeli megállapodást is elfogadhatja a bíróság, ha megalapozottan tudjátok bizonyítani

Persze én megígérem neked a lakásom a férjed meg tanúsítja, nagyon hihető. Minek kell baromságokat írni.

2014. jún. 16. 00:05
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező ti hittetek egy olyan férfinek aki 18 évig nem volt képes gyerektartást fizeti és alkoholista? Hát ne haragudj de nem ő a hülye.
2014. jún. 16. 00:06
 17/28 A kérdező kommentje:
köszi kedves utolsó,én tisztában vagyok vele,h. mi vagyunk a hülyék. de a drága párom olyan jóhiszemű,h. ha te idejössz,belerúgsz 5x,akkor hatodszorra is odanyújtja a valagát. és még téged fog sajnálni,h. fáj. most is a jóhiszeműségének lettünk áldozatai többszörösen is,nem csak akkor,amikor azonnal nem papiroztuk le. több ponton is vétettünk,de mivel az időt visszaforgatni nem lehet, így bánkódni is kár. pedig hidd el, én is ostorozom magam. tisztességes,dolgos család vagyunk, a lányom 14 hónapos és 15 hetes terhes vagyok. felépítettünk szinte a nulláról egy házat a két kezünkkel és most mehetünk az utcára. ha nem takarékoskodtunk volna,reményünk sem lenne új házra. egyébként após kirakni kifejezetten nem akar minket,csak azt kívánja,tartsuk el,mint az édesanyja 50 éven keresztül. így inkább lépünk.
2014. jún. 16. 05:12
 18/28 A kérdező kommentje:
a hozzáépítés részt nagyon köszönöm,minden ilyen tanáccsal beljebb vagyunk!
2014. jún. 16. 05:12
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

"mondta,h. a ki nem fizetett 11 év gyerektartás akkor le van tudva. jóhiszeműek voltunk,nem kellett volna. késő bánat eb gondolat"

Após fizeti a gyerektartást?! Húúú érdekes egy családi kapcsolatok lehetnek ott...

Még szép, hogy visszakövetelheti. Hisz az ővé. Maximum peres úton kérhetitek azt, hogy térítse meg az elvégzett munka ellenérétkét. Ezeket a munkákat anyagokat persze igazolni is kell. Számlák nem ártanak. Ha fekete munkában, kalákába, feketén vett anyagból csináltátok akkor nehéz lesz azt bizonyítani, hogy itt mindent ti csináltatok.

2014. jún. 16. 09:34
 20/28 A kérdező kommentje:
a férjemmel egyezett meg ez ügyben,aki a fia! és az édesanyjával,vagyis a volt feleségével van így lerendezve a gyerektartás. kötekedni húzzál máshová,ha ennyire nem megy az értőolvasás! meg van minden számlánk és fényképek készültek a ház eredeti állapotáról,még beköltözés előtt.
2014. jún. 16. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!